nieuws

Snackproducent Bakx Foods sluit de deuren

Bedrijfsvoering 2482

Snackproducent Bakx Foods sluit de deuren
Foto: Koos Groenewold

Producent van diepvriessnacks en koelverse producten Bakx Foods sluit op 31 juli de deuren. Het Amerikaanse moederbedrijf heeft de stekker uit het Veldhovense bedrijf gestoken.

Bakx Foods is sinds 1981 producent van onder meer burger, satépiezen, frikandellen en gehaktballen. Daarnaast biedt Bakx sinds 2018 een assortiment van het Europese merk Foodworks, met hoogwaardige convenienceproducten, zoals hamburgers, kipnuggets en crispy chicken. Er werken 60 mensen bij het bedrijf in Veldhoven.

Rode cijfers

De fabrikant is sinds drie jaar onderdeel van het Amerikaanse concern OSI, dat vanwege de rode cijfers en een teruglopende omzet heeft besloten de deuren in Veldhoven te sluiten, zo meldt het Eindhovens Dagblad. OSI laat weten de medewerkers te helpen bij het vinden van ander werk.

Over OSI

OSI is actief in zeventien landen, met 65 fabrieken en 20.000 medewerkers. OSI Europe heeft diverse productielocaties in Nederland en Duitsland, waaronder Bakx Foods, henri van de bilt, Gelderland Frischwaren, Vital Convenience en Foodworks. OSI Europe produceert voorgegaarde, verse en bevroren vleesproducten voor retail, foodservice en industrie.


Reageer op dit artikel