nieuws

Rob Doorn stopt als formulemanager van Plaza en Big Snack

Bedrijfsvoering 1807

Rob Doorn stopt als formulemanager van Plaza en Big Snack
Foto: Herbert Wiggerman.

Formulemanager van Plaza en Big Snack Rob Doorn stopt per 1 juli bij groothandel Sligro. Zijn opvolger is Bart Krause, een voormalige Plaza-ondernemer. 

Rob Doorn is drie jaar formulemanager geweest van Plaza en Big Snack. Hij gaat verder als zelfstandig food consultant voor on-the-go-locaties, waaronder tankstations. Daar gaat hij foodconcepten opzetten en begeleiden.

Grootste succes: Plaza Royals

Volgens Doorn is de introductie van de Plaza Royals begin 2017 een van zijn belangrijkste verdiensten. Daarmee was de formule volgens Doorn een voorloper in de cafetariabranche. ‘Dat heeft veel goeds gedaan voor de gemiddelde bestedingen in een aantal zaken die qua omzet aan de onderkant zaten. Die zaken floreren nu, en daar hebben de Royals een grote rol in gespeeld’, zegt Doorn.

Een half jaar na de introductie werd het Royals-concept beschikbaar voor andere horecabedrijven, waardoor de frietspecials ook in tankstations, pretparken en dierenparken te vinden zijn.

Plaza Jagershoef

Plaza Royals bij Plaza Jagershoef in Eindhoven. Foto: Studio38c

Op weg naar vegetarisch assortiment

Verder heeft Doorn de eerste stappen gezet op weg naar een volwaardig vegetarisch cafetaria-assortiment. ‘Dat zullen op korte termijn geen hardlopers worden, maar het heeft wel een effect op de verkoop van het hele assortiment. Met een vegetarische assortiment trekt je andere consumenten aan, families met vegetariërs die anders veel minder naar de cafetaria zouden komen.

Bart Krause zet die ontwikkeling door. ‘In het laatste kwartaal van 2019 lanceren we nog een campagne voor het vegetarische assortiment’, zegt Krause.

Voormalige Plaza-ondernemer

Bart Krause is 15 april begonnen bij Sligro, en heeft de nodige ervaring op zak. Hij was tussen 2011 en 2018 eigenaar van cafetaria Le Patat in Aarle-Rixtel. De laatste twee jaar was hij aangesloten bij Plaza, is en zodoende bekend met de formule en de ondernemers. Na zijn horecaopleiding en voor zijn carrière in de cafetariawereld was hij werkzaam als financieel adviseur.

Bart Krause Sligro Big Snack

Online toolbox voor ondernemers

Eén van de belangrijkste taken voor Krause, is de verdere ontwikkeling van een online toolbox voor aangesloten ondernemers, waar onder meer concepten, marketingmaterialen en tips voor meer omzet per productgroep te vinden zullen zijn. De Toolbox werd op 17 juni live gepresenteerd aan de leden tijdens de formuledag en is ‘up & running’.


Reageer op dit artikel