nieuws

McDonald’s opent 100ste McCafé

Bedrijfsvoering 349

McDonald’s opent 100ste McCafé

McDonald’s opent in Diemen het 100ste McCafé in Nederland. Het concept werd in 2016 geïntroduceerd en is succesvol gebleken, zegt McDonald’s Nederland.

Het aandeel koffieverkopen vertoont een sterk stijgende lijn, zo laat McDonald’s weten. Vooral tussen 10 en 11 uur ’s ochtends blijkt McCafé een populaire bestemming te zijn. Cappuccino is de populairste variant. In totaal zijn er 14 koffievariaties en vers afgebakken koekjes, taartjes en croissants.

14 verschillende koffievariaties

De koffies worden bereid door barista’s. Deze medewerkers krijgen speciale trainingen op de Koffieschool, zodat zij de 14 verschillende koffievariaties op de juiste wijze kunnen serveren. Inmiddels hebben 400 medewerkers deze erkende Barista-opleiding gevolgd.

Versnelde uitrol

Ook draagt de extra focus op smaakvolle, verse koffie volgens McDonald’s bij aan de sfeer in het restaurant. ‘Vanwege het grote succes rollen we onze McCafés versneld uit door heel Nederland. Gasten zien onze barista’s de koffies bereiden, ruiken de koffiemelanges en de net afgebakken patisserieproducten. Die aandacht voor versheid en kwaliteit heeft een positief effect op de beleving van het merk McDonald’s’, aldus Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights.


Reageer op dit artikel