nieuws

Kwalitaria Borgele dicht vanwege personeelstekort

Bedrijfsvoering 2746

Kwalitaria Borgele dicht vanwege personeelstekort
Foto: Koos Groenewold

Erwin van Schooten en Mark Oosterkamp sluiten op 22 juni Kwalitaria Borgele in Deventer. De ondernemers gaan zich voorlopig richten op hun andere Kwalitaria-vestiging.

Mark Oosterkamp laat weten Kwalitaria Borgele in Deventer te sluiten vanwege personeelstekort. Hij en Erwin van Schooten hebben de cafetaria, gevestigd in een nieuw winkelcentrum, vier jaar lang gerund.

Tweede zaak

In 2017 openden de bevriende ondernemers een tweede zaak, Kwalitaria Délifrance Keizerslanden. Deze is gevestigd in een nieuwbouwpand op vijf minuten rijden van hun eerste zaak.

Hun eerste cafetaria is volgens Oosterkamp verkocht aan ondernemers die de zaak zelfstandig gaan draaien.

Personeelstekort

De horeca heeft te maken met een groot personeelstekort en een recordaantal aan openstaande vacatures. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liet onlangs weten dat het ondernemersvertrouwen in de horeca in het begin van het tweede kwartaal op het laagste niveau stond van de afgelopen vier jaar.

ING waarschuwde vorig jaar dat door het personeelstekort de groei van de horeca zijn limiet bereikt. Door het tekort kunnen ondernemers de vraag nauwelijks aan. Bedrijven richten zich daardoor vaker op onervaren personeel, wat ook zorgt voor een rem op de omzetgroei.


Reageer op dit artikel