nieuws

Buurman maakt bezwaar tegen Big Bread Kitchen Hilvarenbeek

Bedrijfsvoering 1107

Buurman maakt bezwaar tegen Big Bread Kitchen Hilvarenbeek
Big Bread Kitchen Hilvarenbeek. Foto: Peter Roek

De buurman van de pas geopende Big Bread Kitchen in Hilvarenbeek, heeft bezwaar gemaakt bij de Raad van State. Volgens hem is Big Bread Kitchen geen lunchroom. Daarom had de gemeente volgens hem geen vergunning mogen afgeven.

Dat meldt het Brabants Dagblad.

Big Bread Kitchen Hilvarenbeek opende in april 2019 en wordt gerund door franchisenemer Wenjie Qiu en zijn vriendin Xiyu Wang. Volgens buurman Jan Mooren had de gemeente echter nooit een vergunning mogen verlenen, omdat het geen lunchroom of broodjeszaak is, maar een cafetaria. En dat staat het bestemmingsplan volgens hem niet toe.

Loempidel en bamibal

De raadsman van de ontwikkelaar bepleitte tijdens de zitting op 18 juni dat Big Bread Kitchen meer te vergelijken is met een restaurant. De rechter uitte daarop zijn twijfels bij het bekijken van het assortiment, zo schrijft de krant: ‘Ik zie op de menukaart een loempidel en een nasi- en bamibal, dat is toch typisch voor een cafetaria.’

Lunchroom met snacks

‘Ik ben geen cafetaria in mijn ogen’, zegt franchisenemer Wenjie Qiu. ‘Ik ben meer een lunchroom/restaurant. Waarom zou je als lunchroom geen snacks mogen verkopen?’ Formuledirecteur Sheng Chen en de ondernemer laten weten dat er op 2 juli een hoorzitting is bij de gemeente. Beiden verwachten niet dat ze de deuren moeten sluiten. Chen zegt desnoods het woord ‘cafetaria’ van de gevel te halen.

De gemeente zegt de uitspraak van de bestuursrechter af te wachten. ‘Zodra de Raad van State een beslissing neemt over Big Bread Kitchen, kijken we of de verleende vergunning past binnen deze uitspraak. Wij lopen niet op uitspraken vooruit’, aldus woordvoerder Sanny van Helden.

Big Bread Kitchen in Hilvarenbeek is gevestigd in een woon-, winkel- en horecacomplex. Boven de zaak zit een vestiging van Anytime Fitness. Deze mag vooralsnog niet open omdat dezelfde buurman daar al maanden bezwaar tegen maakt, vanwege mogelijke overlast.

Big Bread Kitchen Hilvarenbeek

Foto: Peter Roek

21 vestigingen

Big Bread werd in 2003 opgericht door Sheng Chen. In 2008 ging hij franchisen en in 2017 veranderde hij de naam in Big Bread Kitchen. Inmiddels zijn er 21 vestigingen. Dit jaar worden er nog nieuwe zaken geopend in onder andere Son en Breugel en in Amersfoort.

Reageer op dit artikel