nieuws

Voormalig topkok opent 5 juni cafetaria De Schalkse Vlaming

Bedrijfsvoering 2545

Voormalig topkok opent 5 juni cafetaria De Schalkse Vlaming

Peter De l’Ange opent op woensdag 5 juni met zijn compagnon Tom Schalks cafetaria De Schalkse Vlaming in Cuijk. De voormalige eigenaar van toprestaurant Carpe Diem heeft zijn zaak omgebouwd tot een cafetaria met twee verdiepingen en een dakterras.

Anita en Peter De l’Ange hebben na tweede kerstdag 2018 hun restaurant Carpe Diem in Cuijk voorgoed gesloten. De afgelopen maanden is het 18e-eeuwse pakhuis verbouwd tot een cafetaria die Peter met zijn compagnon gaat draaien. De mentale en fysieke last van het runnen van een toprestaurant was de reden voor de ommezwaai.

De Schalkse Vlaming heeft de keuken en het afhaalgedeelte op de begane grond, een zitgedeelte op de tweede verdieping met veertig zitplaatsen en nog eens 35 zitplaatsen op het dakterras.

De Schalkse Vlaming

Valuas-kroketten

Het aanbod bestaat uit ambachtelijke friet (onder meer met huisgemaakt stoofvlees) en een aantal snacks, waaronder vier of vijf kroketten van hotel-restaurant Valuas in Venlo. ‘De lekkerste kroketten van Nederland’, zegt Peter De l’Ange.

Daarnaast heeft de cafetaria een hamburger, een hotdog, een huisgemaakte saté en een scampi-spies van Carpe Diem op het menu staan.

De Schalkse Vlaming

Veel testen en proeven

De ondernemers hebben hun concept uitgebreid getest, en blijven dat tot de opening doen. De Schalkse Vlaming heeft al deelgenomen aan een food festival in Cuijk, waarbij deelnemers langs verschillende horecazaken ging om te proeven. ‘Er zijn 500 mensen binnen geweest’, zegt De l’Ange. ‘Het was de ideale gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de nieuwe zaak.’

Wat rest zijn de puntjes op de i. ‘We zijn vooral bezig met het plannen van personeel en het proefdraaien. Ik heb namelijk nog nooit een frituur gehad, ik wil wel dat het allemaal naar wens is.’ De twee compagnons gaan werken met acht oproepkrachten.

De Schalkse Vlaming

 

Bib Gourmand

Restaurant Carpe Diem heeft 21 jaar in de Kerkstraat in Cuijk gezeten, met Peter De l’Ange in de keuken en Anite De l’Ange als gastvrouw. De zaak is door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een driegangenkeuzemenu tot 37 euro.

Peter De l’Ange, een geboren Belg, is opgegroeid in de frituurwereld; zijn moeder heeft 25 jaar een frituur gehad in de buurt van Brugge.


Reageer op dit artikel