nieuws

Pieperz Oosterhout opent 26 mei met Exota als thema

Bedrijfsvoering 5379

Pieperz Oosterhout opent 26 mei met Exota als thema
Suellen Groenenberg is de bedrijfsleider van de nieuwe Pieperz in Oosterhout

Na Veghel, Eerde en Eindhoven opent Pieperz op 26 mei de vierde vestiging. De frietzaak wordt gerund door Suellen Groenenberg en focust naast friet onder meer op ambachtelijke Hollandse limonade.

Pieperz Oosterhout wordt een zaak met 80 zitplaatsen binnen en 25 buiten bij de ingang van een winkelcentrum en naast een grote Jumbo. Net zoals de andere vestigingen van Pieperz, heeft deze frietzaak een eigen thema: Exota ambachtelijke limonades.

Nostalgisch en oer-Hollands

‘Dat vind ik ook zo goed aan Pieperz: als nieuwe friettent voelt het merk zich te gast in Oosterhout’, zegt bedrijfsleider Suellen Groenenberg. ‘Dus we proberen het merk te laten wortelen in de nieuwe omgeving. In onze friettent ga je bijvoorbeeld veel van Exota tegenkomen: een nostalgisch en oer-Hollands limonademerk dat ooit groter was dan Coca-Cola. Exota heeft haar oorsprong in Dongen, een dorpje dicht tegen Oosterhout aan.’ Pieperz-eigenaar Ton Verhoeven is oprichter en aandeelhouder van Exota.

Verder wordt de inrichting zoals gebruikelijk bepaald door Delfts blauwe tegels, de kenmerkende tafels gemaakt van trekkerneuzen en andere elementen uit het boerenleven.’

Groenenberg kwam eigenlijk solliciteren als medewerker, maar kreeg al snel de positie van bedrijfsleider in Oosterhout aangeboden. Ze heeft bij McDonald’s gewerkt, heeft de middelbare hotelschool gedaan en is verkoper bij brouwerijketen AB InBev geweest.

Volledig op elektriciteit

De zaak in Oosterhout, zoals alle nieuwe vestigingen in de toekomst, draait volledig op elektriciteit. Dat is een uitdaging, zegt eigenaar Ton Verhoeven. ‘Qbtec is op tijd met de bakwand, maar de energieleverancier laat op zich wachten. Voordat je aansluiting hebt, ben je vier maanden verder.’

Pieperz Eerde

Foto: Studio38C

Tweede Pieperz in Eindhoven

Een maand na Oosterhout is het de bedoeling dat de vijfde vestiging opent op Strijp-S, een voormalig bedrijventerrein van Philips in Eindhoven. Daarmee heeft Pieperz twee vestigingen in Eindhoven, waarvan één in het centrum sinds oktober 2018. De eerste opende in 2016, in Veghel. De tweede zaak, in Eerde, opende begin 2018.

De kleinste zaak, de vestiging in Eerde, is onlangs verbouwd. Door een verdrievoudiging qua oppervlakte kan de frietzaak veel meer gasten tegelijkertijd ontvangen.

Reageer op dit artikel