nieuws

Meer dan duizend reacties na brand Friet van Ome Jan

Bedrijfsvoering 1284

Meer dan duizend reacties na brand Friet van Ome Jan

Jeroen van Iersel heeft meer dan duizend reacties ontvangen nadat zijn frietkraam in Drunen door brand werd verwoest. ‘Dat het zo hard gaat, is wel bizar.’ De ondernemer zit echter nog met de handen in het haar. 

De frietkraam van Jeroen van Iersel op het Raadhuisplein in Drunen werd in de vroege uren van donderdag 9 mei totaal verwoest door de brand. Van Iersel is ervan overtuigd dat er opzet in het spel is. ‘Vannacht is onze frietwagen in brand gestoken en er zijn getuigen van deze laffe daad. We gaan kijken naar eventuele camerabeelden’, zei Van Iersel in een eerste reactie op Facebook.

Inkomsten

De ondernemer is aangeslagen. Van Iersel heeft zijn bedrijf in twee jaar van de grond opgebouwd. Bovendien is het seizoen begonnen en loopt hij nu dus inkomsten mis. ‘Het is heel lastig om nu nog aan een geschikte frietkraam te komen.’ Van Iersel heeft nog twee kramen, maar de frietkraam die is verwoest, was de grootste. ‘Ik kom een kar tekort. Voor de evenementen die al gepland stonden, ben ik druk bezig om iets voor elkaar te boksen.’

Burgemeester

Van Iersel is dankbaar voor alle reacties op sociale media. ‘Alles bij elkaar hebben 25.000 mensen erover gelezen. Zelf de burgemeester heeft gereageerd. Ik heb een groot netwerk, maar dat het zo hard gaat, is wel bizar.’ Op Facebook stromen de reacties binnen op het nieuws.

Minder capaciteit

De ondernemer verwacht volgend weekend weer op het Raadhuisplein te staan, met één van zijn andere kramen. ‘Maar die heeft niet de capaciteit en uitstraling die ik nodig heb, zeker niet tijdens grote evenementen.’

Brand Friet van Ome Jan

De frietkraam van Jeroen van Iersel die door de vlammen werd verwoest.


Reageer op dit artikel