nieuws

FHC Formulebeheer wint Franchise Trofee

Bedrijfsvoering 398

FHC Formulebeheer wint Franchise Trofee
Vlnr: directie-assistent Mike Peters, sales manager Michel Rietman, marketing manager Chantal van der Meer en FHC-directeur Ralph Markwat.

FHC Formulebheer heeft de NFV Franchise Trofee gewonnen voor de formule Vital4Skool. Vorig jaar was het formulehuis, dat ook Family en Foodmaster beheert, ook al genomineerd voor de prijs.

De jury prijst FHC Formulebeheer voor het verdienmodel en het geduld, de inzet en het doorzettingsvermogen waarmee succes wordt geboekt. ‘Een gepassioneerde organisatie die de ondernemer in de breedte ondersteunt in administratie, marketing en coaching.’

Het formulehuis is blij met de erkenning, zegt marketing manager Chantal van der Meer. ‘Het is een mooie beloning voor wat wij ondernemers bieden. En Vital4Skool bestaat tien jaar, dus hoe leuk is het dat we dit in een jubileumjaar winnen.’

Maatschappelijk ondernemen

Wat uit het rapport naar voren komt, zo laat Van der Meer weten, is de combinatie van franchising en maatschappelijk ondernemen. ‘We proberen met de formule jongeren gezonde voeding te bieden, samen met de school. We promoten dat zoveel mogelijk, en geven uitleg over gezonde voeding. De is een mooi doel om als formule te hebben, het is fijn dat dat wordt gezien.’

Vital4Skool is het schoolkantine-concept van het formulehuis dat op veertig locaties in Nederland te vinden is. De formule is met name actief in het voortgezet onderwijs. Sinds 1 januari verzorgt Vital4kool ook de catering op zeven locaties van ROC Amsterdam, met in totaal ruim 16.000 gasten.

Family en Foodmaster

De erkenning voor Vital4Skool zegt ook iets over Family en Foodmaster, zegt Van der Meer. ‘Hoewel het product compleet anders is, zijn de diensten die wij bieden niet heel verschillend. Voor alle formules bieden we dezelfde kwaliteit op het gebied van marketing, coaching en administratie.’

Naast Vital4Skool werd ook Fit20 werd als winnaar van de Franchise Trofee uitgeroepen omdat zij volgens de NFV ook uitblinken in de zeven hoofdpunten waar de vakjury op beoordeelt.

Enige vakprijs

De NFV Franchise Trofee, een initiatief van de Nederlandse Franchise Vereniging, is de enige vakprijs voor franchiseformules en wordt sinds 2004 uitgereikt. en geeft erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid. Vorig jaar eindigde FHC als tweede.


Reageer op dit artikel