nieuws

Eetsalon Anderz verrast buurt met compleet nieuwe look

Bedrijfsvoering 1596

Eetsalon Anderz verrast buurt met compleet nieuwe look

Buurtbewoners keken wel even op van de nieuwe cafetaria die 2 mei de deuren opende in Lochem. Lotte en Jeffrey Gerritsen hebben de voormalige cafetaria Leo’s omgetoverd tot een compleet nieuwe zaak.

Eetsalon Anderz lijkt in de verste verte niet op cafetaria Leo’s, waar de buurt tot voor kort altijd frietjes en snacks kwam halen. Lotte en Jeffrey Gerritsen, die als jonge ondernemers veel ervaring hebben in de horeca, hebben de zaak volledig verbouwd.

Meer zitplaatsen en sfeer

Eetsalon Anderz is nu een huiselijke cafetaria met meer sfeer en zitgelegenheid. Het kantoortje van de vorige eigenaar is bij de zaak getrokken, waardoor het eethuis nu 25 zitplaatsen heeft. Door de nieuwe vloer, plafond, muren, nieuw meubilair, sfeerfoto’s en -lampen is de cafetaria onherkenbaar voor de vaste gasten. Buiten staan drie bankjes tegen de gevel en aan de andere kant van de straat staan drie picknicktafels.

Eetsalon Anderz

Eetsalon Anderz

‘De gasten vinden het prachtig’, zegt Lotte Koebrugge-Gerritsen. ‘Tijdens de opening kwam een aantal buurtbewoners langs en ze kenden het niet meer terug. Mensen waren heel enthousiast.’

Eigen snacks en sauzen

Ook de kaart is flink uitgebreid, met huisgemaakte snacks, sauzen, hamburgers, vegetarische en glutenvrije snacks, vers belegde broodjes en plateservice. Er is ook een ijshoek neergezet. ‘Vooralsnog softijs en verpakt ijs. Als het goed loopt, willen we het uitbreiden met schepijs.’ Daarnaast doen de ondernemers aan catering. Ook is duurzaamheid belangrijk voor de nieuwe eigenaren. Daarom is de verpakkingslijn 100 procent afbreekbaar.

Lotte en Jeffrey runnen de zaak grotendeels zelfs, met hulp van een parttimer en een familielid. De ondernemers zijn op zoek naar meer medewerkers.

Eetsalon Anderz


Reageer op dit artikel