nieuws

Dit zijn de beste foodtrucknamen van 2019

Bedrijfsvoering 675

Dit zijn de beste foodtrucknamen van 2019
Foto: Jenneke Peschier

In het radioprogramma DeBarryPafShow is de winnaar bekendgemaakt van de Namespotting Foodtrucknaam van het Jaar-verkiezing. De jury heeft tevens een top-5 samengesteld.

Mei is de maand waarin de eerste foodtruckfestivals van het seizoen worden georganiseerd. Om op de talloze festivals op te vallen, moet een ondernemers zich niet alleen met het aangeboden eten onderscheiden, maar ook een opvallende naam kan de uiteindelijke keuze bepalen.

Winnaar

De jury was van mening dat Car Paccio de beste Foodtrucknaam had van 2019, omdat de winnende foodtrucknaam precies de lading dekt. Car Paccio is een foodtruckconcept van Jenneke Peschier en is sinds 2015 in bedrijf. De foodtruck is gespecialiseerd in carpaccio’s, en verkoopt daarnaast soepen, salades, pasta’s, hamburgers en desserts.

Top-5 beste foodtrucknamen van 2019

1. Car Paccio

2. Hupsaté

3. Pofferdikkie

4. Mister Maisguy

5. Kok au Van

De winnaar is gekozen door een jury bestaande uit professionals die zich bezighouden met streetfood, marketing, media en merknamen. De jury koos de winnaar uit meer dan 150 inzendingen, waaronder Voertuig, In Beslag Genomen, Cut the Crêpe, On the Brood Again, De Grilllende Keukenmeiden en Carbeque.

Over Namespotting

Namespotting is onderdeel van netwerkbureau De Naamafdeling en organiseert sinds 2011 elke maand de ‘Namespotting’-competitie waar in een online competitie de merkwaardigste namen worden gekozen. De beste inzendingen komen in aanmerking voor de titel ‘Namespotting Naam van het Jaar’.

Takkenwerk

Afgelopen jaren werden onder andere de namen boomsnoeier Takkenwerk (2018), ‘Eau Eau Den Haag’ (2017), ‘Wolwinkel Wolhalla’ (2016) , ‘De Laatste Hoop mollenbestrijding’ (2015) en ‘iDropped iphone reparatie’ (2014) tot winnaars gekozen. Uitgeverij Tens Media bracht eerder een boek en een scheurkalender over Namespotting uit.


Reageer op dit artikel