nieuws

Diego’s introduceert nieuwe hamburgers en bijzondere starters

Bedrijfsvoering 1855

Diego’s introduceert nieuwe hamburgers en bijzondere starters
De nieuwe classic hamburger van Diego's in Rotterdam.

Hamburgerrestaurant Diego’s in Rotterdam gaat de kaart flink uitbreiden. Eigenaar Diego Buik heeft naast hamburgers een aantal bijzondere bijgerechten ontwikkeld. Dat was een wens van gasten, die hem ook zover hebben gekregen om milkshakes te gaan maken.

Diego’s, dat in februari werd geopend onder het Nieuwe Luxor in Rotterdam, gaat in juni met de nieuwe kaart van start. ‘We hebben het redelijk rond, maar we zijn er nog niet helemaal over uit. Er zijn zoveel ideeën, daar kun je een kaart van vijf pagina’s mee maken’, zegt Diego Buik. ‘De eerste kaart is ontstaan vanuit passie voor klassieke hamburgers, dat blijven we zeker doen. Nu, na vier maanden, weten we beter wat we aankunnen.’

Buttermilk fried chicken

Buik heeft zich vooral laten leiden door de wens van zijn gasten. ‘We hebben vier specials gehad, waarvan één zeker op de kaart komt: buttermilk fried chicken. Dat zijn kippendijen gepaneerd met cornflakes en gefrituurd. Daar was heel veel vraag naar. Daar zit kimchi mayonaise, cheddar en bosui op.’

De kip wordt een dag gemarineerd in karnemelk, met specerijen en kruiden. ‘Dat maakt de kip heerlijk mals, en geeft het ook wat frisheid. De kip wordt er in ieder geval veel lekkerder door.’

Diego's chicken burger

De nieuwe chicken burger van Diego’s.

Aziatische hamburger

Verder komt er een all beef burger op de kaart, met een dry aged patty, bacon en ui gebakken in rundervet. ‘Voor extra smaak en dimensie, met dragonmayo.’ En er wordt een Aziatische geïnspireerde burger aan het menu toegevoegd. ‘Met frissere smaken, omdat het zomer wordt. Onder meer met langzaam gegaard buikspek en yuzu miso mayonaise, dus je krijgt citrus in combinatie met miso, wat heel umami is.’

Klassiek en vegan

De klassieke hamburger blijft op het menu staan, met een kleine aanpassing. ‘Die brengen we verder terug naar de basis, met een vrij klassieke hamburgersaus in plaats van beurre noisette mayonaise. Dan wordt ‘ie wat gangbaarder en goedkoper.’

Ook de vegan burger gaat nergens heen. ‘Daar kunnen we niet meer onderuit, we hebben daar in Rotterdam hoge ogen mee gescoord.’ Buik gebruikt ‘vlees’ van Beyond Meat voor deze burger. ‘En die kunnen we nu goedkoper aanbieden, want Beyond Meat is inmiddels een grote speler.’

De bugle burger is ook een blijvertje. Dit is een 30 dagen dry aged Brisket Burger met Bugles en Eru Kaasdip. ‘Daar is zoveel vraag naar, bizar.’

Hamburgerkoning

Diego Buik staat bekend als de hamburgerkoning. Hij won in 2015 de prijs voor ‘Beste burger van Rotterdam’ en schreef in 2017 het record Duurste hamburger ter wereld op zijn naam. De burger kostte €2050 en bevatte onder meer Japans dry aged wagyu, Oosterscheldekreeft, foie gras, witte truffel, kaviaar en bladgoud. Hiermee trok hij veel aandacht in zowel binnen- als buitenland. In 2018 herhaalde hij dat kunstje met de duurste vegetarische burger ter wereld. Hij opende verschillende pop-ups in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en was chef-kok van restaurant South of Houston in Den Haag.

Meer kleine gerechten

Waar voorheen het aanbod bij Diego’s beperkt bleef tot voornamelijk hamburgers en friet, wordt de kaart nu verder uitgebreid. Buik kreeg de afgelopen maanden veel vraag naar voorgerechten en lunchgerechten. ‘Mensen willen iets kleins. We hebben inmiddels 2600 volgers op Instagram, dat is ons publiek, onze graadmeter. Daar moeten we naar luisteren.’

Tater tots

Ten eerste krijgen gasten de keuze uit meer sides dishes, waaronder een bijzondere: tater tots, een soort mini aardappelkroketjes, populair in Amerika. ‘Die serveren we als dirty tots, vergelijkbaar met loaded fries, in vier varianten.’

Mac ’n cheese balls

Er komen voorgerechten en lunchgerechten bij, zoals chicken wings met barbecue-colasaus, bapao met pekingeend en mac ’n cheese balls. ‘Dat laatste is niets anders dan mac ’n cheese, gepaneerd en gefrituurd. Ze zijn iets groter dan bitterballen. Verder zijn we de eerste in Europa die met vegetarische hotdogs gaan werken, ook van Beyond Meat.

Diego's mac n cheese balls

De nieuwe mac ’n cheese balls van Diego’s in Rotterdam.

Boozy milkshakes

Zijn Instagram-volgers hebben hem ook zover gekregen om een item op de kaart de zetten dat hij eerst juist niet wilde: milkshakes. ‘We hebben een poll online gezet, en 96 procent vond dat we milkshakes moeten doen. Dus de machine is besteld. Wel een klassieke, waar we zelf milkshakes mee kunnen blenden. We zijn de milkshakes nog aan het ontwikkelen, maar er komen in ieder geval boozy milkshakes bij, met alcohol. Voor de liefhebbers.’


Reageer op dit artikel