nieuws

Burgerme opent grote vestiging in Venlo

Bedrijfsvoering 1235

Burgerme opent grote vestiging in Venlo
Foto: Burgerme

De 13e vestiging van Burgerme gaat op 2 mei open in Venlo. Het is een A-locatie in het centrum van de stad, met veel zitplaatsen en een bezorgservice.

Burgerme in de Sint Jorisstraat in Venlo is een zaak van 230 vierkante meter met plek voor 46 gasten. Het terras biedt plek aan nog eens 20 mensen. De vestiging wordt gerund door franchisenemer Hans Hazenberg en Zulay Thönnessen.

Van bezorglocaties naar restaurants

Burgerme in Venlo bezorgt, maar is geen echte bezorglocatie. Die opent de formule niet meer. Masterfranchiser Tim Meijers richt zich op grotere vestigingen met voldoende zitgelegenheid in drukke centra.

‘We bewegen langzaam naar A-locaties, zoveel mogelijk richting het centrum van de stad. Daar bezorgen we nog wel, maar met een kleinere actieradius van zo’n 4 kilometer. Dan kunnen we snel bezorgen, en dat is met e-bikes goed te doen’, aldus Meijers eerder tegen Snackkoerier.

Die tactiek loont, zegt Meijers. ‘We zien dat in de omzetten. Bij de start presteren deze locaties 70 tot 80 procent beter.’ Drie van de dertien Burgerme-vestigingen zijn echte bezorglocaties.

Burgers en fingerfood

Op het menu van Burgerme staan, natuurlijk, veel burgers. Achttien om precies te zijn. Daarnaast fingerfood, waaronder friet, chicken nuggets, chicken wings, chili & cheese nuggets, onion rings en Swiss cheese wedges. Milkshakes komen in flesjes. Gasten hebben ook de keuze uit zes lunchbroodjes en zeven salades.

Burgerme

Opgericht in Duitsland

Burgerme werd in 2010 opgericht in Duitsland door Stephan Gschöderer en Johannes Bankwitz. De eerste zaak opende in dat jaar in Hamburg. In november 2013 is de eerste Burgerme in Nederland geopend. De eerste Nederlandse vestiging opende in 2014 in Apeldoorn.


Reageer op dit artikel