nieuws

Bas Berens opent tweede HappyFood in Barneveld

Bedrijfsvoering 3443

Bas Berens opent tweede HappyFood in Barneveld
Foto: Renée Groenhuizen

Bas Berens van HappyFood Hoevelaken opent 5 juni een tweede vestiging in Barneveld-Zuid. De ondernemer is erg enthousiast over de locatie. ‘Alles viel op zijn plek.’

HappyFood Barneveld-Zuid komt in een vrijstaand nieuwbouwpand met op de begane grond ramen rondom het hele gebouw en zonnepanelen op het dak. Boven komt een kantoor, een appartement en opslagruimte. De nieuwe zaak heeft veertig zitplaatsen binnen en een flink terras met zestig tot tachtig zitplaatsen.

Veel traffic

‘Toen ik hoorde dat de franchisegever in dit pand een vestiging ging bouwen, ben ik gaan kijken’, zegt Bas Berens. ‘Ik was meteen enthousiast. Het is een mooie plek in een grote nieuwbouwwijk, met gratis parkeren en een grote Jumbo aan de overkant die voor veel traffic zorgt.’

Industrieel en robuust

HappyFood Barneveld-Zuid wordt ingericht in de nieuwe stijl van de formule, die twee jaar geleden is geïntroduceerd. De uitstraling is industrieel en robuust, met een betonvloer en zwart plafond. Daarnaast staan er grote boomstamtafels en is er een huiskamerhoek met onder meer een Chesterfield-bank. Na HappyFood Lopik is het de tweede vestiging in de nieuwe stijl.

De cafetaria krijgt, net als zijn zaak in Hoevelaken, een bijzonder ijsraam. Deze opent als een horizontale schuifdeur en laat hij speciaal uit Italië komen. De ondernemer heeft er verder voor gekozen om volledig op elektriciteit te draaien, met onder meer een zwarte elektrische bakwand van Qbtec.

Foto: Renée Groenhuizen

Alles op zijn plek

Een tweede zaak was tot voor kort niet het doel van Berens, die nu 11 jaar eigenaar is van HappyFood Hoevelaken. ‘Maar alles viel op zijn plek, daarom durfde ik het aan. Bovendien krijg ik energie van nieuwe uitdagingen.’

De cafetaria in Hoevelaken loopt goed, met een team dat de zaak zelfstandig kan draaien. ‘Dat geeft mij de vrijheid om in Barneveld-Zuid verder te gaan. En mijn bedrijfsleider in Hoevelaken heeft in deze wijk in Barneveld toevallig een huis gekocht, dus die gaat daar aan de slag. In Hoevelaken hebben we een jaar geleden een jongen aangenomen als assistent-bedrijfsleider. Die heeft zich goed ontwikkeld en wordt daar dus bedrijfsleider.’

Genoeg personeel

Berens heeft toe nu toe twintig medewerkers aangenomen in Barneveld. ‘Het is een beetje nattevingerwerk, maar ik verwacht dat we daar de eerste periode wel mee doorkomen. Anders is er genoeg back up, want aan personeel hier geen gebrek. Dat was in het begin mijn grootste angst. In het begin liep het ook niet, maar toen mensen zagen wat voor zaak het ging worden, kwamen de mailtjes binnen.’

De ondernemer heeft daarnaast een open sollicitatieavond georganiseerd. ‘Daar heb ik een Facebook-event van gemaakt. Dat heeft goed gewerkt. Op één avond kwamen er twaalf mensen langs, waarvan er zes zijn aangenomen.’

Bezorgen

In eerste instantie gaat Berens niet bezorgen in Barneveld. ‘Eerst moet het team goed zijn opgeleid, en in de eerste weken verwacht ik veel drukte. Maar de optie om te bezorgen is er zeker wel.’ Daarbij wil hij de andere HappyFood, in het centrum van Barneveld, niet in de weg zitten. Deze vestiging bezorgt niet. ‘Daar moeten we goede afspraken over maken.’


Reageer op dit artikel