nieuws

Tante Nel pakt uit op Koningsdag met beats, bier en snacks

Bedrijfsvoering 436

Tante Nel pakt uit op Koningsdag met beats, bier en snacks
Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra

Tante Nel wordt voor Koningsdag omgetoverd tot een klein festivalterrein. De Rotterdamse snackbar pakt uit met housebeats, friet, snacks, bier en gin.

Samen met de DJ’s van Klein Berlijn organiseert Kevin de Roos van Tante Nel een Koningsdag-evenement op het terras voor de deur. Het is een besloten feest; mensen betalen 10 euro entree en het terrein is afgesloten met hekken. Er is zelfs een beveiliger ingehuurd en een aantal mobiele toiletten. Er worden zo’n 100 tot 150 gasten verwacht.

Dranken en snacks

Op het terras hangen lampjes, er staat een buitenbar en grote parasols. Tante Nel heeft een drankenvergunning en staat bekend om verschillende soorten bier en gin. Ook binnen is de bar open, en kunnen gasten vanzelfsprekend ook friet en snacks bestellen.

Begonnen als grap

Het is voor het eerst dat Tante Nel een dergelijk evenement organiseert. ‘We doen wel vaker iets, maar niet in deze omvang’, zegt Kevin de Roos. ‘Het begon eigenlijk als een grapje aan de bar met een van de jongens van Klein Berlijn, zo’n zes weken geleden. Toen besloten we om het echt te gaan doen.’ De Roos moest snel handelen. ‘Want het aanvragen van de vergunning duurt bij de gemeente Rotterdam zes weken.’

Kevin de Roos met friet Poutine. (C)Roel Dijkstra-Vlaardingen – Foto Dennis Wisse

Geen overlast

Voor de ondernemer is het belangrijk dat mensen plezier hebben tijdens het feest, maar ook dat buurt geen overlast ervaart. ‘Dat is bij de vorige ondernemer die hier zat weleens misgelopen. Ik wil geen rotzooi en alles netjes regelen, zodat de buurt ons de dag erna ook nog leuk vindt. Daarom stoppen we ook op tijd.’ Het evenement is van 12.00 tot 21.30 uur.

Tien medewerkers

Hoe het feest precies gaat verlopen, moet De Roos ervaren. ‘We zijn met een mannetje of tien. We gaan de bestellingen niet brengen, wat we normaal wel doen. Maar ik weet niet hoe het gaat lopen.’ En wat doet hij voor de mensen die niet naar het feest komen? ‘Ik denk dat ik misschien een kleine ingang maak zodat mensen van buiten toch nog iets kunnen bestellen.’


Reageer op dit artikel