nieuws

Standbeeld Michael Jackson weg bij McDonald’s in Best

Bedrijfsvoering 242

Standbeeld Michael Jackson weg bij McDonald’s in Best
(archief beeld Snackkoerier)

Het standbeeld van Michael Jackson dat ruim 20 jaar buiten bij McDonald’s in Best stond, is verwijderd. Aanleiding voor het weghalen van het standbeeld is de documentaire Leaving Neverland. Daarin wordt Jackson van kindermisbruik beschuldigd.

McDonald’s Nederland heeft op 2 april 2019 in alle vroegte het beroemde Michael Jackson-standbeeld bij het McDonald’s restaurant in Best vlak bij de A2 weggehaald.

Dat heeft een woordvoerder van de fastfoodketen bevestigd. In eerste instantie peinsde de franchisenemer van dit hamburgerrestaurant – Peter van Gelder – er niet over om het beeld weg te laten halen, maar na overleg met Mc Donald’s Nederland is toch anders besloten.

Van Gelder doneert het beeld aan een Nederlandse ‪fanclub van Michael Jackson. In overleg met de fanclub wordt een nieuwe bestemming gevonden.

Lees meer

Lees meer

‘We vinden het belangrijk dat álle gasten zich prettig voelen bij een bezoek aan onze restaurants’, legt een woordvoerster van McDonald’s Nederland uit. Het beeld van ‪Michael Jackson kan volgens haar een onplezierig gevoel oproepen bij de gasten.

Fans leggen bloemen in Best

Nelly en Peter van Gelder, uitbaters van het wegrestaurant, kochten het beeld in 1996 voor 33.000 gulden, tijdens het liefdadigheidsgala voor de Ronald McDonald-huizen in Nederland. Ze lieten het beeld ook al eens renoveren.

De McDonald’s in Best wordt vanwege het standbeeld regelmatig door Michael Jackson fans bezocht. Direct na het overlijden van de popster werd het zelfs een bedevaartsoord waar door fans bloemen werden gelegd en kaarsjes werden gebrand. Ook op de verjaardag van de king of pop is het altijd extra druk in Best.


 

Reageer op dit artikel