nieuws

Sander Smakman verkoopt Snack Time Amersfoort en start nieuw avontuur in Nieuwegein

Bedrijfsvoering 1595

Sander Smakman verkoopt Snack Time Amersfoort en start nieuw avontuur in Nieuwegein

Cafetaria Snack Time in Amersfoort wordt binnenkort Big Bread Kitchen. Eigenaar Sander Smakman heeft na 9 jaar ondernemerschap zijn zaak aan de formule verkocht en gaat als bedrijfsleider aan de slag bij Kwalitaria Hoogzandveld in Nieuwegein, dat onlangs is overgenomen door Peter en Edith de Rijk van Lekkerrr by Amersfoort.

‘Het is een lang verhaal, maar na 9 jaar buffelen ben ik er wel een beetje klaar mee’, zegt Sander Smakman van Snack Time tegen Snackkoerier. ‘Vorig jaar heb ik veel tegenslagen gehad en zat tegen een burn out aan. Ik heb altijd alles in mijn eentje gedaan; de winkel, het personeel, de administratie, het hele rataplan. Dat werd op een gegeven moment gewoon te veel.’

Het was eigenlijk de bedoeling dat Smakman nog twee jaar door zou gaan met Snack Time. ‘Dat betekende wel weer een investeringslening aangaan, want er moet nog wel wat gebeuren aan de zaak. Ik had me daar eigenlijk al bij neergelegd.’

Kwalitaria Hoogzandveld

Totdat eind vorig jaar Peter de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr en Lekkerrr by Amersfoort aan Smakman vroeg of hij aan de slag wilde in zijn tweede zaak in Nieuwegein, Lekkerrr Hoogzandveld, die hij en zijn vrouw Edith sinds 11 april runnen. ‘Die kans kon ik niet laten gaan. Toen heb ik besloten om Snack Time te koop te zetten. Ik ga in de nieuwe zaak van Peter werken als bedrijfsleider. Ik wil zo snel mogelijk de draad weer oppakken en lekker aan de slag gaan, maar ik hoef niet meer alles in mijn eentje te doen.’

Passie voor het vak

Smakman is in Nieuwegein beter op zijn plek, vindt hij. ‘Ik wil in de winkel staan, mooie gerechten serveren, dat is mijn passie. Ik kan heel goed de winkel draaien en managen, dat heb ik onder de vorige eigenaar in Amersfoort ook gedaan. Ik ken Peter en Edith goed, we hebben altijd een goede relatie gehad. Ik heb altijd bewondering gehad voor hoe zij ondernemen.’

Opgelucht

Smakman heeft 25 jaar in de cafetaria in Amersfoort gewerkt, en werd in 2010 eigenaar. Op 30 juni levert hij de sleutel in. ‘Het is een dubbel gevoel. Dit is mijn eerste eigen zaak, en ik heb veel geleerd. Ik heb zware tijden en ook hele leuke tijden meegemaakt. Maar het is klaar, ik ben toe aan een nieuwe stap. Ik voel me opgelucht.’

Big Bread Kitchen

Big Bread Kitchen is een lunchroomformule van ondernemer Sheng Chen. De eerste zaak opende in 2003 in Tiel. Daarna volgden er meer vestigingen die onder leiding kwamen van familieleden van Chen. In 2008 werd het een franchiseorganisatie. In juni opent de 22e vestiging in Son en Breugel.


Reageer op dit artikel