nieuws

Peter en Edith de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr openen tweede zaak

Bedrijfsvoering 2823

Peter en Edith de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr openen tweede zaak
Foto: Ton Kastermans

Peter en Edith de Rijk hebben Kwalitaria Hoogzandveld in Nieuwegein overgenomen. Dit is de tweede Kwalitaria-vestiging van het ervaren ondernemerspaar.

De Kwalitaria in Nieuwegein is een grote vestiging in winkelcentrum Hoogzandveld in Nieuwegein. Peter en Edith de Rijk hebben de cafetaria onlangs overgenomen van Arie en Annie Gruters, die nu met pensioen zijn. Peter en Edith de Rijk zijn bekend van Lekkerrr by Amersfoort in winkelcentrum Emiclaer. Dat pand is voor de helft een Kwalitaria, de andere helft is een bistro.

Eigen touch

Kwalitaria Hoogzandveld is nu omgedoopt tot Lekkerrr Hoogzandveld. ‘Een echte cafetaria, maar dan wat luxer’, vertelt dochter Marissa de Rijk, die zowel in Amersfoort als Nieuwegein werkt. ‘Het is een grote zaak, met 45 zitplaatsen. De inrichting heeft een steigerhouten look, we willen daar nog wel een eigen touch aan geven.’ Voor de zaak staat een terras, met zo’n 24 zitplaatsen.

Naam opgebouwd

Nieuwegein is een logische keuze, zegt Marissa de Rijk. ‘We komen zelf uit Nieuwegein en we wonen daar nog steeds. Met de zaak in Amersfoort hebben we natuurlijk een naam opgebouwd, door de Lekkerste Hamburger en de tweede plek in de Cafetaria Top 100. Mensen kwamen uit Nieuwegein naar Amersfoort, en nu zitten we daar. We zien nu al die mensen naar de zaak in Nieuwegein komen, dat is hartstikke leuk.’

Cafetaria Top 100

Peter en Edith de Rijk met daarachter Vincent Kuik en dochter Marissa de Rijk. Foto: Koos Groenewold.

Bijzondere overname

Dat haar ouders de zaak van Arie en Annie Gruters overname is bijzonder, zegt Marissa. ‘Mijn vader is op zijn 15e begonnen bij deze ondernemers, in cafetaria De Beugelaar in hetzelfde winkelcentrum. Een paar jaar later nam hij de zaak over, en later namen Arie en Annie Gruters het weer van hem over.’ Drie jaar geleden is het winkelcentrum helemaal verbouwd, en begonnen de ondernemers Kwalitaria Hoogzandveld in een ander deel van het winkelcentrum.

Ambachtelijk ijs

Lekkerrr by Amersfoort staat ook bekend om het ijs, dat Peter de Rijk zelf draait. Inmiddels staat er ook een grote ijsvitrine in Nieuwegein. Het ijs wordt nog in Amersfoort gedraaid, maar boven de winkel in Nieuwegein is ook ruimte voor ijsproductie.


Reageer op dit artikel