nieuws

Par Hasard opent friterie in Alkmaar

Bedrijfsvoering 508

Par Hasard opent friterie in Alkmaar

Friterie Par Hasard opent op donderdag 25 april een nieuwe locatie in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door Xander Poort, die Par Hasard op de Pier in Scheveningen op de kaart heeft gezet.

De nieuwe friterie is gevestigd in hartje centrum. Par Hasard Alkmaar is een zaak van 70 vierkante meter met 20 zitplaatsen binnen en twintig buiten. De friterie is zes dagen per week geopend voor afhaal, ter plekke eten of bezorging via Thuisbezorgd.nl.

Friet, wijn en bier

Het aanbod van Par Hasard bestaat onder meer uit huisgemaakte friet met eigen sauzen, biologische frikadellen en saté van kippendijen, wijn en bier. Om de opening te vieren, trakteert Par Hasard Alkmaar op zaterdag 4 mei tussen 12:00 en 16:00 uur op friet met mayonaise.

Groot kunstwerk

Olivier ontwierp voor Par Hasard Alkmaar een groot hangende kunstobject voor de vijf meter hoge entree. Hij voorzag de vestiging van schilderijen met bourgondische horecataferelen. Speciaal voor deze Alkmaarse vestiging schilderde hij een kunstwerk met Alkmaarse kaasmeisjes in combinatie met de friet van Par Hasard.

Bourgondische uitstraling

Par Hasard kenmerkt zich door een authentieke, bourgondische uitstraling met bijzondere eyecatchers. Iedere vestiging wordt ontworpen en gerealiseerd door AMA Architecten, de Amsterdamse Meubelmaker en Maastrichtse kunstenaar Guy Olivier.

Café friterie

Het concept is ontwikkeld door Maastrichtenaar Xander Hasaart en bestaat in twee uitvoeringen; friterie en café friterie. De friterie focust zich op de snelle trek en de take-away. Bij de café friterie loopt de friterie door in een sfeervol café met prominente bar.

Par Hasard in Almere. Foto: Studio Kastermans

Binnenkort zesde vestiging

De eerste vestiging werd in 2014 geopend in Amsterdam en begin vorig jaar ging Par Hasard franchisen. De friet is ondertussen drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Inmiddels zijn er vijf vestigingen: twee in Amsterdam en verder zaken in Scheveningen, Almere en nu dus ook in Alkmaar. Alkmaar is een zaak onder eigen beheer. Voor de zomer is het de bedoeling dat een derde Amsterdamse vestiging de deuren opent.


Reageer op dit artikel