nieuws

Jonge ondernemers geven Kwalitaria Literatuurwijk nieuw elan

Bedrijfsvoering 952

Jonge ondernemers geven Kwalitaria Literatuurwijk nieuw elan
Kwalitaria Literatuurwijk wil meer verse producten aanbieden, zoals de lentesalade.

Diane Rooijakkers en Remco de Pagter openen zaterdag 20 april officieel hun vernieuwde Kwalitaria in Almere-Stad. Het jonge ondernemersstel wil de zaak nieuw elan geven.

De ondernemers zijn sinds 1 april eigenaar van Kwalitaria Literatuurwijk en verbouwen de winkel naar het 4.0-concept van de formule. ‘De verbouwing is maandag begonnen en is als het goed is donderdag klaar’, zegt Remco de Pagter (31). ‘Vrijdag gaan we beginnen en zaterdag gaan we officieel open met acties. Zo hebben we anderhalf uur gratis ijs.’

Kindvriendelijke buurt

Kwalitaria Literatuurwijk bevindt zich in een winkelcentrum naast een Vomar. ‘Het is een heel kindvriendelijke buurt’, weet De Pagter. ‘Aan het plein zit een kinderdagverblijf, er zijn veel scholen in de omgeving. Een mooie, open buurt.’ De zaak heeft een oppervlakte van 150 vierkante meter met zeven tafels binnen en zes op het terras. Op deze plek zit al twintig jaar een cafetaria, die sinds tien jaar is aangesloten bij de formule van FFC.

Van medewerker naar eigenaar

De nieuwe eigenaren willen er helemaal voor gaan. Diane Rooijakkers (28) is degene met ervaring in de cafetariabranche. Ze heeft jarenlang bij Kwalitaria Muziekwijk gewerkt en was de laatste drie jaar bedrijfsleider bij Kwalitaria Literatuurwijk. ‘Ik wilde doorgroeien’, zegt Rooijakkers. ‘Dit was dus de volgende stap.’

Naast klantvriendelijkheid is vakkennis haar sterke punt, weet ze. ‘Weten waar je over praat en wat je verkoopt. De merken, de ingrediënten en de kwaliteit.’ De Pagter werkt nu nog als autoschadehersteller. ‘Maar ik wil op een gegeven moment wel de overstap maken.’

Als enige warme groenten

De ondernemers verwachten een groei in de omzet. ‘Zeker met de nieuwe uitstraling en het terras dat we neer gaan zetten’, zegt Diane Rooijakkers. ‘En na de verbouwing willen we nog meer verse producten en menu’s aanbieden. We hebben al warme groenten, als enige Kwalitaria.’

Maaltijdbezorging

Vanwege de overname en de verbouwing hebben de nieuwe eigenaren de bezorging tijdelijk stopgezet. Binnenkort moet dat onderdeel ook weer gaan lopen. ‘Met twee e-bikes, omdat we zo groen mogelijk willen werken’, zegt De Pagter. ‘Verder denken we aan een e-scooter.’


Reageer op dit artikel