nieuws

Geliefde frietkot De Fer in Breda zaterdag weer open

Bedrijfsvoering 324

Ferry Verstrepen staat vanaf zaterdag 20 april weer friet te bakken in zijn frietkot in Breda. Het geliefde houten friettentje werd in oktober vorig jaar door brand verwoest en het leek erop dat de 81-jarige Verstrepen zijn laatste frietje had gebakken.

Geliefde frietkot De Fer in Breda zaterdag weer open

De bouw van De Fer is in volle gang en de kachel wordt vandaag (woensdag 17 april) geplaatst, zo meldt Omroep Brabant. De frietkot ziet er net zou uit als de vorige, en staat ook op precies dezelfde plek.

Ferry Verstrepen dacht niet de verzekering de schade zou dekken, maar dat bleek wel het geval te zijn. Samen met een lening van de bank en steun van vrienden was er voldoende geld om de frietkot te herbouwen.

Net op tijd weg

De brand in De Fer ontstond op 3 oktober. Verstrepen was aanwezig in zijn zaak en kon nog net op tijd wegkomen. De heropening deze maand valt samen met het 60-jarig jubileum van de frietbakker.

Veel belangstelling verwacht

Gezien de reacties op social media zullen er veel mensen op af komen. Burgemeester Paul Depla van Breda is erbij aanwezig, en iedereen krijgt gratis friet. Verstrepen was het liefst stilletjes open gegaan, zo zegt hij tegen Omroep Brabant.


Reageer op dit artikel