nieuws

Flinke loonsverhoging voor top van bezorger Takeaway verwacht

Bedrijfsvoering 265

Flinke loonsverhoging voor top van bezorger Takeaway verwacht

De top van Takeaway – de moeder van Thuisbezorgd.nl – krijgt mogelijk een flinke loonsverhoging. Gaan de aandeelhouders op 14 mei 2019 akkoord, dan gaat het basisloon omhoog en wordt de bonusregeling verbeterd.

Voor de topman van Takeaway, Jitse Groen, gaat het basissalaris in het voorstel van 400.000 euro naar 475.000 euro. De financieel directeur, Brent Wissink, ziet zijn basisinkomen stijgen van 350.000 euro naar 450.000 euro en operationeel directeur Jörg Gerbig gaat van 325.000 euro naar 450.000 euro.

Thuisbezorgd.nl is in Nederland verreweg het grootste bestelplatform. Vorig jaar sprak Snackkoerier met topman Jitse Groen over de kritiek die de gigant vaak krijgt over bijvoorbeeld de commissie van 13 procent per bestelling die cafetaria’s moeten afdragen. ‘Ik zeg niet dat je blij hoeft te zijn met ons, maar laten we niet doen alsof de andere platforms goedkoop zijn voor de bezorgrestaurants. Die zijn allemaal duurder.’

Takeaway bestuur

De bestuurders hebben allemaal ook nog een beloningsplan voor de langere termijn, een zogeheten long term incentive plan. Dat is gebaseerd op voorwaardelijke prestatie-opties en een toelage voor pensioen- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Momenteel staat het maximale doel van dit plan op 75 procent van het basisinkomen. Dit gaat in het voorstel aan de aandeelhouders naar 100 procent.

Takeaway wijst er op dat het beloningsbeleid aantrekkelijk en motiverend moet zijn, en hooggewaardeerde bestuurders aan boord moet houden met een ‘gebalanceerd en competitief beloningspakket’’.

Takeaway, dat eind 2016 naar de beurs in Amsterdam ging, wil verder Jörg  Gerbig herbenoemen voor een nieuwe termijn als operationeel directeur. Ook de herbenoeming van Corinne Vigreux als voorzitter van de raad van commissarissen staat op de rol.

Het Nederlandse Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Takeaway, telde in 2018 4 miljoen actieve consumenten die samen 33 miljoen bestellingen hebben geplaatst. Dat bleek eerder al uit de jaarcijfers van moederbedrijf Takeaway.com.

De bestellingen op Thuisbezorgd.nl waren in 2018 goed voor bijna 674 miljoen euro. 84 procent van de bestellingen worden geplaatst via mobiele telefoons. In Nederland heeft Thuisbezorgd.nl inmiddels 8000 aangesloten restaurants.

Nederland is daarmee de grootste markt voor moederbedrijf Takeaway.com, gevolgd door Duitsland, België, Oostenrijk, Polen en Israël.

Takeaway: 14 miljoen gebruikers

Takeaway.com, dat actief is in twaalf landen, meldt 14 miljoen gebruikers in 2018 die samen bijna 94 miljoen bestellingen plaatsten bij 44.000 aangesloten restaurants. Het aantal bestellingen is daarmee met 38 procent gestegen ten opzichte van 2017. Over alle markten genomen wordt 77 procent van de bestellingen mobiel geplaatst.


 

Reageer op dit artikel