nieuws

Cafetaria en Lunchroom De Fontein presenteert stoer en sfeervol terras

Bedrijfsvoering 595

Cafetaria en Lunchroom De Fontein presenteert stoer en sfeervol terras

Cafetaria en Lunchroom De Fontein in Assen geniet van een nieuw en groter terras voor de deur. Het is een echte upgrade voor de ondernemers. ‘Mensen zitten rustiger en comfortabeler.’

Het terras van De Fontein is qua oppervlakte twee keer zo groot geworden en er zijn 12 zitplaatsen bij gekomen. In totaal is er plek voor 46 gasten. Het terras heeft een stoere look gekregen, met zwart en bruin als hoofdkleuren. Er zijn nieuwe meubels aangeschaft in verschillende soorten en maten; vierkante en ronde tafels, een loungebank en olietonnen met een tafelblad erop.

Siergras en palmboom

De beplanting geeft het terras sfeer, met bamboe in zwarte olietonnen, siergras in hoge houten bloembakken en een kleine palmboom. Rondom de boom heeft de gemeente geraniums gepland. Binnen nu en een jaar gaat de gemeente het plein opnieuw bestraten.

Vakantiesfeer gecreëerd

Naast de strakke en stoere elementen zijn er ook vrolijke accenten aangebracht. Zo staat er een kleurrijke paal met richtingbordjes. ‘Samen met een kleine palmboom en de fontein op het plein, hebben we een beetje een vakantiesfeertje gecreëerd’, zegt Michiel Dijk, die de zaak runt samen met zijn vader Gerard en moeder Marianne.

Jaar gewacht op gemeente

De ondernemers zijn een jaar bezig geweest om het nieuwe terras te kunnen realiseren. Dat had te maken met de gemeente, die het gehele plein onderhanden zou nemen. Daar moest De Fontein in eerste instantie op wachten. Omdat die werkzaamheden werden uitgesteld, heeft de gemeente wel de hoek van de cafetaria aangepakt.

‘We zitten hier bij de ingang van het centrum en wilden graag dat alles weer netjes werd gemaakt’, zegt Michiel Dijk. ‘Er stond een boom met een muurtje eromheen dat op instorten stond. Nu heeft de gemeente een nieuwe bloembak gebouwd met mooie hardhouten planken erop en een nieuwe boom geplant.’

Wennen aan nieuw terras

De Fontein bediende op het vorige terras al aan tafel, al was dat in de nieuwe situatie wel een uitdaging. ‘Het was lastig om de personele bezetting goed te krijgen. We moesten opnieuw het overzicht krijgen, we kregen te maken met nieuwe tafelnummers. Nu weten we dat we in het weekend een mannetje extra nodig hebben.’

Extra drankjes

Het effect van het nieuwe terras is al merkbaar, zegt Michiel Dijk. ‘Mensen zitten rustiger en comfortabeler, daardoor bestellen ze een extra drankje. Of we zien meer mensen die alleen een kopje koffie, een biertje of een wijntje bestellen. Het terras ziet er gewoon professioneler uit.’


Reageer op dit artikel