nieuws

Burger King rolt Vegan Whopper uit in de Verenigde Staten

Bedrijfsvoering 1246

Burger King rolt Vegan Whopper uit in de Verenigde Staten

Burger King ziet brood in zijn veganistische burger. Eind dit jaar moet de volledig plantaardige ‘Impossible Whopper’ in heel de Verenigde Staten op de menukaart staan.

Burger King heeft in april in tientallen filialen proefgedraaid met de Impossible Whopper. Dat liep erg goed volgens de keten. Vooral jongeren tonen interesse in alternatieven voor vlees, omdat ze het gezonder vinden en vanwege dierenwelzijn en het milieu. De Impossible Whopper had daarbij geen negatief effect op de verkoop van de normale Whopper.

Net een echte Whopper

De plantaardige Whopper is gemaakt van tarwe en aardappeleiwit en heeft het uiterlijk en de structuur van een echte Whopper. Of de burger op termijn ook naar Nederland komt, is niet bekend. De veganistische Whopper is ontwikkeld door het bedrijf Impossible Foods in Silicon Valley, dat al plantaardige burgers levert aan ongeveer 5000 restaurants. Burger King heeft ruim 7300 restaurants in de Verenigde Staten.

Plantaardige markt groeit

De markt van plantaardige vleesvervangers is groeiende. Experts denken dat er in 2023 wereldwijd zo’n 6,5 miljard dollar in om zal gaan. De concurrent van Impossible Foods, Beyond Meat, heeft een beursgang aangekondigd. Onlangs werd bekend dat McDonald’s in Noorwegen veganistische McNuggets test.


Reageer op dit artikel