nieuws

Bijzondere Eetwinkel in Cuijk; Het Boothuys opent met terras aan het water

Bedrijfsvoering 3659

Bijzondere Eetwinkel in Cuijk; Het Boothuys opent met terras aan het water

De horecabroers Van Oosterom openen dinsdag 30 april een bijzondere Eetwinkel in Cuijk. Het pand is een opvallende verschijning in de wijk.

Eetwinkel Het Boothuys opent in de snelstgroeiende wijk van het Brabantse dorp Cuijk, de Heeswijkse Kampen. De nieuwste Eetwinkel lijkt, zoals de naam al doet vermoeden, op een boot.

De bistro heeft 70 zitplaatsen en nog eens circa 100 op het terras. Vanuit de zaak en het terras gasten uit op de Kraaijenbergse Plassen, waar het – zeker met mooi weer – volop leeft. Het grote terras ligt direct aan het water, waarmee het niet alleen bezoekers en passanten, maar ook watersportliefhebbers moet uitnodigen om een hapje te eten of voor een borrel.

Samenwerking met ijssalon

Op de menukaart staan gerechten zoals spareribs, Oosterse zalmfilet en diamanthaas. De ondernemers verkopen ambachtelijk ijs van ijssalon IJs en Spijs in Haps, die in 2017 werd uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland en onlangs de tweede prijs won in de wedstrijd ‘De Gouden IJsspatel’ met koffie-ijs. ‘In het hoogseizoen bieden we zestien verschillende smaken schepijs aan’, aldus Sjaak van Oosterom.

Wijn en speciaalbier

IJs en Spijs is niet de enigste specialist waar Het Boothuys met samenwerkt. ‘Onze wijnkaart is samengesteld met behulp van registervinoloog Björn Scholten’, zegt Jeroen van Oosterom. ‘Daarnaast hebben we altijd drie speciaal bieren op de tap en diverse speciaal bieren op fles.’

Ondersteuning en vrijheid

De broers hebben gekozen voor een samenwerking met Eetwinkel vanwege het contact tussen de ondernemers, de ondersteuning op het gebied van lokale marketing, huisstijl en sfeer. ‘We vinden het belangrijk dat we ons eigen ding kunnen blijven doen en dat we onze vrijheid in het ondernemerschap kunnen behouden. In de tijd dat we nu samenwerken zijn we erachter gekomen dat het een hele fijne partij is om er samen een succes van te gaan maken.’

Tweede zaak

De broers van Oosterom zijn geen vreemden in de branche. Eetwinkel Het Boothuys is hun tweede zaak. Al jaren runnen ze met succes ‘t Wapen van Beers, een horecabedrijf in het nabijgelegen Beers met een eetcafé, een cafetaria, een feestzaal en catering.


Reageer op dit artikel