nieuws

Plaza zet zich extra in voor kinderen en komt met vegasnack

Bedrijfsvoering 301

Plaza zet zich extra in voor kinderen en komt met vegasnack
De speelhoek van Plaza Wijhe. Foto Hissink

Plaza Food For All zet zich in april nog meer in voor zieke kinderen. De formule is al jaren sponsor van Villa Pardoes, en doet daar nu een schepje bovenop. Ook introduceert Plaza een vegetarische snack voor kinderen.

Mensen die in april een Plaza-vestiging bezoeken, zullen op de balie een QR-code zien waarmee ze via de app Tikkie op een makkelijke manier geld kunnen doneren aan Villa Pardoes. Plaza hoopt dat mensen door deze digitale optie nog meer genegen zijn om een donatie te doen.

Plaza steunt dit goede doel al jaren door een deel van de opbrengst van elke verkochte Plaza Kidsbox te doneren. Ook staat er een spaarpotje op de balie. Plaza verkoopt duizenden kidsboxen per jaar en reikt jaarlijks een cheque uit van zo’n € 11.000 aan Villa Pardoes.

Flyers en narrowcasting

In april draait bij ons de campagne Kids en Gezin, waarbij we Villa Pardoes extra onder de aandacht brengen’, vertelt formulemanager Rob Doorn. ‘Onder andere met flyers die we huis aan huis verspreiden, waarop we uitleggen wat Villa Pardoes is hoe Plaza daaraan bijdraagt. Dan doen we ook met posters en narrowcasting in de zaak. Die QR-code blijft na april overigens actief.’

Plek voor het gezin

De formule wil met de campagne ook extra duidelijk maken dat Plaza een plek is voor het hele gezin. ‘Bij de kidsbox komt een gratis softijsje om mensen nog meer te triggeren. De box is verbonden aan een spaarsysteem. Er zit een muntje op de box waarmee kinderen kunnen sparen voor grotere cadeau’s, die ook weer met Villa Pardoes te maken hebben. In april hebben we ook een aantal gezinsdeals.’

Plaza heeft daarnaast een eigen Villa Pardoes-website met allerlei informatie en waar kinderen onder meer spelletjes kunnen spelen en ondernemers kleurplaten kunnen downloaden.

Vegetarische nuggets

Vanaf april kunnen kinderen ook kiezen voor vegetarische nuggets in hun Kidsbox. ‘Dat zie je overal, steeds meer mensen kiezen voor minder of geen vlees. Mijn dochter, die vegetarisch is, zit op de middelbare school en in haar klas zijn zeven van de elf meiden vegetarisch. Daar moeten wij in mee. Over vier jaar komen die jongeren zelf in de cafetaria.’

Terug naar de essentie

Villa Pardoes is een organisatie in Kaatsheuvel die ernstig zieke kinderen, vaak ongeneeslijk ziek, een week gratis en geheel verzorgd een vakantie aanbiedt, samen met hun gezin. ‘We zijn met z’n allen de hele dag bezig met concepten en formules, maar als je ziet wat er in die villa allemaal gebeurt, dan wordt je wereld even heel klein’, zegt Rob Doorn. ‘Je gaat terug naar de essentie van het leven. En leven met ernstige gezondheidsproblemen is verschrikkelijk.’

De Efteling is dit jaar de locatie van de Plaza-formuledag. ‘Dat hebben we twee jaar geleden ook gedaan en we hebben toen ook Villa Pardoes bezocht. Dan zien ondernemers het met eigen ogen, dan wordt het meer dan het zoveelste goede doel.’

En het leeft onder de leden, zegt Doorn. ‘Een aantal ondernemers heeft vorig jaar zelfs meegelopen met de Villa Pardoes Run, om zo nog meer geld binnen te halen.’

Villa Pardoes bij RTL4

Dinsdag 26 maart heeft het RTL4-programma Beau Five Days Inside aandacht voor Villa Pardoes. Presentator Beau van Erven Dorens is vijf dagen te gaste geweest bij het goede doel. De aflevering wordt van 20:30 tot 21:30 uur uitgezonden.


Reageer op dit artikel