nieuws

Ook McDonald’s ruimt op tijdens Nationale Opschoondag

Bedrijfsvoering 176

Ook McDonald’s ruimt op tijdens Nationale Opschoondag
McDonald's-medewerker in Kampen prikt vuil buiten.

McDonald’s is één van de bedrijven die zich dit jaar weer heeft opgegeven voor de Landelijke Opschoondag. Het doel is om de omgeving van restaurants vrij te maken van zwerfafval.

De opschoonacties worden georganiseerd in het kader van de zeventiende  editie van de Landelijke Opschoondag, een initiatief van Stichting NederlandSchoon. Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim drieduizend opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 140.000 mensen aan meedoen.  Ook vestigingen van McDonald’s in heel Nederland stropen samen met de buurt hun mouwen op.

Zwerfafval onder de aandacht

Floor Uitterhoeve, manager Sustainability bij McDonald’s over de grootschalige actie: ‘We werken al jaren samen met NederlandSchoon en andere partners om zwerfafval rondom onze restaurants zoveel mogelijk te voorkomen en op te ruimen. Maar elk stuk zwerfafval is er één te veel. Landelijke Opschoondag is een mooi moment om dat samen met onze restaurant teams nog eens onder de aandacht te brengen, dus natuurlijk doen wij in heel Nederland mee op 23 maart.’

McDonald's Nederland

Strategische prullenbakken

Om de omgeving van de 247 restaurants in Nederland schoon te houden, heeft McDonald’s samen met Stichting NederlandSchoon onderzoek gedaan naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo zorgt McDonald’s voor prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle McDonald’s restaurants om het gasten zo makkelijk mogelijk te maken hun afval weg te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s en afval tot ver buiten het restaurantterrein.

Reageer op dit artikel