nieuws

Ondernemers bouwen grote Family-vestiging in kerk

Bedrijfsvoering 1412

Ondernemers bouwen grote Family-vestiging in kerk

Twee zussen en een broer in Axel zijn druk in de weer om één van de kerken in het dorp om te toveren tot een Family-vestiging. Het doel is om Family Axel voor de zomer te openen.

Family Axel in het kerkgebouw aan de Walstraat in Axel (Zeeuws-Vlaanderen) wordt een flinke vestiging. De zaak is straks 450 vierkante meter groot, met 120 zitplaatsen binnen en 100 op het terras. Zowel binnen als op het terras zijn zelfs nog uitbreidingsmogelijkheden. Er komt binnen een geluidsdichte speelhoek voor jonge kinderen en een televisiehoek voor de wat oudere.

Retailfamilie Luitjens

De kerk en het grondgebied eromheen (5000 vierkante meter) staat al een paar jaar leeg en is sinds vijf jaar in het bezit van de familie Luitjens: Daniël Luitjens en zijn zussen Mirjam Sariman-Luitjens en Barbara de Pillecyn-Luitjens. Ze hebben er in eerste instantie parkeergelegenheid gecreëerd voor bezoekers van het winkelcentrum aan de overkant van de straat. Daar beheert de familie zes zaken: een Albert Heijn, een Etos, een Bruna, een Gall&Gall, een snoepwinkel en een fitnesscentrum.

Toevoeging voor Axel

‘Toen we het terrein kochten om er een parkeerplaats van te maken, kregen we, kort gezegd, de kerk erbij’, zegt Mirjam Sariman-Luitjens. ‘We konden het laten afbreken, maar het is zo’n mooi pand. Het leek ons een goed idee om er iets te beginnen wat echt een toevoeging zou zijn voor Axel.’

Geen horeca-ervaring

De keuze voor horeca was snel gemaakt. ‘Een ontmoetingsplek waar mensen tijdens de openingstijden van de winkels, zeven dagen in de week van ’s ochtends tot in de avond, lekker kunnen vertoeven met een kopje koffie of een maaltijd. Maar wij zijn retailmensen, zonder enige horeca-ervaring. Bijna al onze bedrijven zijn franchisevestigingen, dus we zochten voor deze zaak ondersteuning van een horecaconcept zodat we niet zelf alles uit hoeven te zoeken.’

De zoektocht naar medewerkers is inmiddels in gang gezet. ‘Waarbij we zijn begonnen met de medewerkers binnen onze bedrijven. Daar zijn een aantal gegadigden uit voortgekomen. Sinds deze week zoeken we extern naar mensen met horeca-ervaring. We willen proberen om voor de zomer te starten.’


Reageer op dit artikel