nieuws

FHC Formulebeheer viert 25-jarig jubileum met snacks van Pierre Wind

Bedrijfsvoering 413

FHC Formulebeheer viert 25-jarig jubileum met snacks van Pierre Wind
Foto: Ministerie van Beeld

FHC Formulebeheer bestaat dit jaar 25 jaar. Op maandag 25 maart viert het formulehuis van Family, Foodmaster, Vital4Skool en #TGTHR een feestje in de Efteling, waarbij tv-kok Pierre Wind voor Family en Foodmaster een eigen snack presenteert.

Welke snack Pierre Wind presenteert tijdens het jubileumfeest van FHC Formulebeheer, blijft nog even geheim. Het is in ieder geval één van zijn lievelingssnacks en het is altijd een droom geweest om zijn eigen versie te kunnen maken. De snack is ontwikkeld in samenwerking met GoodLife Foods (voorheen Izico).

Naast de snack demonstreert Pierre Wind nog drie gerechten voor Family. Ook GoodLife Food is aanwezig en verzorgt samen met FHC een inspiratiesessie.

Ondernemers enthousiast maken

Pierre Wind is de perfecte persoon voor de ondernemers van FHC, zegt marketing manager Chantal van der Meer. ‘We zochten iemand die zowel onze ondernemers enthousiast kan maken als consumenten aanspreekt. Als chef heeft hij een bepaald niveau waardoor hij ondernemers echt iets mee kan geven. En van Wind wisten we dat hij een bepaalde affiniteit heeft met de cafetaria. Een aantal jaar geleden heeft hij samen met Bart Chabot een boek gemaakt over de snackbar (Patatje oorlog, red.).’

Vier formules

FHC Formulebeheer werd 25 jaar geleden opgericht door Wim Markwat. In 2008 nam zijn zoon Ralph Markwat het bedrijf over. Vandaag de dag heeft de organisatie zo’n 125 aangesloten franchiseondernemers en vier formules onder haar vleugels. Het begon in 1994 met Family. Drie jaar later kwam daar Foodmaster bij. Sinds 2009 beheert FHC ook schoolcateringformule Vital4Skool. In 2018 kwam daar #TGTHR Bind by food bij, de cateraar van het ROC van Amsterdam.


Reageer op dit artikel