nieuws

Pieperz breidt verder uit en verduurzaamt

Bedrijfsvoering 3953

Pieperz breidt verder uit en verduurzaamt
Foto: Studio38C

Pieperz opent de komende maanden twee nieuwe zaken. De vestiging in Eerde wordt tevens een stuk groter. Ook wil Pieperz verduurzamen, wat geen gemakkelijk proces is.

Medio april opent Pieperz in Oosterhout, bij de ingang van een winkelcentrum. ‘Een mooie plek’, zegt eigenaar Ton Verhoeven. ‘Naast een grote Jumbo. Deze vestiging is vergelijkbaar met die in Veghel. Honderd zitplaatsen binnen, dertig buiten.

Pieperz op Philips-terrein

Rond diezelfde tijd opent ook een tweede zaak in Eindhoven, in Strijp-S. Dit is een voormalig bedrijventerrein van Philips. Sinds 2000 zijn hier zowel woningen als bedrijven gevestigd. ‘Dit is weer een heel ander pand’, zegt Verhoeven. ‘Tachtig zitplaatsen binnen, 25 buiten. Het thema wordt Philips, met oude spullen van Philips. We hebben daar ook extra aandacht voor verlichting in de zaak.’

Elektriciteit

De nieuwe vestigingen zullen bovendien volledig op elektriciteit draaien. ‘We hebben elektrische bakwanden bij Qbtec besteld. Maar de levertijd voor de stroomaansluitingen is erg lang, daar wachten we al een aantal maanden op. Iedereen wil groen worden, maar het valt niet mee. Het kost extra geld en tijd’, aldus Verhoeven.

Pieperz onderneemt met boerenverstand

Pieperz onderneemt met boerenverstand

Eerde wordt groter

De kleinste zaak, de vestiging in Eerde, wordt flink groter. Pieperz Eerde gaat zowel binnen als buiten uitbreiden. Door een verdrievoudiging qua oppervlakte kan de friettent straks veel meer gasten tegelijkertijd ontvangen. Het aantal zitplaatsen gaat van 45 naar ongeveer 70. De extra ruimte wordt gecreërd door het zalencentrum achter het pand erbij te betrekken.

De uitbreiding is nodig, zegt Verhoeven. ‘We hebben een voormalige friettent overgenomen en we draaien goed. Maar we hebben gewoon meer ruimte nodig. We zien dat 70 procent van de mensen hun bestelling bij ons in de zaak opeten.’

De stijl van Pieperz Eerde blijft behouden. De zaak is ingericht met oude aardappelrooiers, ploegen en tafels gemaakt met oude trekkers, lampen van melkbussen en aardappelmanden. Het voor Pieperz typische zwart/wit, Delfts blauw en grote zakken aardappels zijn ook in Eerde aanwezig.

Pieperz Eerde. Foto: Studio38C

Schuifpui

Er komt wel een ouderwetse tafelvoetbaltafel bij en de partners, Oliehoorn en pootgoedontwikkelaar HZPC, krijgen een eigen trekker in de zaak met hun logo’s. Het pand krijgt ook een schuifpui, die in de zomer helemaal open kan. Het terras wordt verplaatst naar waar nu nog de parkeerplaatsen zijn. Hierdoor ontstaat een groter terras.

Pieperz opende de eerste vestiging in 2016, Veghel. De zaak in Eerde opende begin 2018. In oktober 2018 ging Pieperz van start op de Markt in Eindhoven.

Pieperz Eerde

Bij Pieperz zijn de tafels gemaakt van oude trekkersneuzen. Foto: Studio38C

Reageer op dit artikel