nieuws

New York Pizza opent de 200ste en wil naar 300

Bedrijfsvoering 201

New York Pizza heeft de 200ste Nederlandse vestiging geopend, in de Grotestraat in Nijverdal. Dit is de zevende opening in de afgelopen maand. De pizzaketen is nog lang niet uitgegroeid in ons land.

New York Pizza opent de 200ste en wil naar 300

Precies in het jaar dat New York Pizza haar 25-jarig bestaan viert, gaat de 200ste vestiging open. ‘Toen we 25 jaar geleden als afstudeerproject aan New York Pizza begonnen, met een vestiging aan het Spui in Amsterdam, vonden we onze wens om te groeien naar vijf vestigingen in Amsterdam al heel ambitieus’, zegt Philippe Vorst, directeur en oprichter van New York Pizza.

‘Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een prachtig bedrijf dat zich staande houdt tussen de Amerikaanse fastfood-giganten die zich in Nederland hebben gevestigd. De opening van de 200ste vestiging is een mijlpaal waar we trots op zijn.’

De 200 vestigingen worden gerund door 111 franchisenemers en er werken 77 medewerkers op het hoofdkantoor. In 2019 zullen er naar verwachting meer dan 10 miljoen pizza’s over de toonbank gaan.

Dertig erbij in 2019

De komende jaren verwacht New York Pizza nog meer mijlpalen te behalen. ‘Alleen al dit jaar openen we nog eens dertig vestigingen. We verwachten in 2020 250 vestigingen te hebben en in 2022 uit te komen op 300 vestigingen. Om dit te realiseren openen we in april van dit jaar een nieuw distributiecentrum waarmee we al deze vestigingen kunnen bevoorraden’, aldus Vorst. Naar verwachting groeit de consumentenomzet in 2019 ten opzichte van 2018 met ruim 15 procent tot 110 miljoen euro.

Duurzame verpakkingen

De ambities liggen niet alleen op het gebied van groei, maar ook op duurzaamheid. Vorst: ‘We zijn ook de uitdaging aangegaan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo willen we alle plastic verpakkingen naar de consument vervangen door 100 procent duurzame verpakkingen. En in 2020 schaffen we alleen nog maar milieuvriendelijke e-bikes en e-brommers aan voor onze bezorgdiensten.’

Reageer op dit artikel