nieuws

Mijlpaal voor Frites Atelier: zesde en grootste vestiging opent 2 maart

Bedrijfsvoering 998

Frites Atelier opent op 2 maart de zesde vestiging, in Brussel. Het is meteen de grootste Frites Atelier en moet de opmars worden voor verdere internationale uitbreiding.

Mijlpaal voor Frites Atelier: zesde en grootste vestiging opent 2 maart
My Thai Chicken van Frites Atelier.

De nieuwste Frites Atelier is straks te vinden aan de Sint-Katelijnstraat 32 in Brussel en heeft plek voor meer dan tachtig gasten. Het assortiment is uitgebreider, met onder meer hamburgers en salades. Door de samenwerking met de Belgische bierkoning AB InBev hebben gasten de keuze uit een ruime selectie tapbieren.

Internationaal op de kaart

‘De opening van ons zesde Frites Atelier in Brussel is een echte mijlpaal’, zegt ceo Pieter Munten. ‘Brussel heeft als hoofdstad van Europa en als hub voor tal van internationale instellingen en organisaties een internationale uitstraling. Met Frites Atelier in Brussel zetten wij zo een belangrijke stap die ons moet helpen om ons de komende jaren ook internationaal op de kaart te zetten.’

Heel Europa

Frites Atelier in heel Europa nieuwe zaken openen. Zo wordt er gekeken naar Barcelona, Berlijn en Londen. Ook de luchthavens zijn interessant voor het bedrijf. Zo zijn Schiphol en Brussels Airport opties voor een vestiging van Frites Atelier.

Frites Atelier doet altijd moeilijk

Frites Atelier doet altijd moeilijk

Brasserie-ervaring

In Brussel wil Frites Atelier een laagdrempelige brasserie-ervaring creëren. Dat is ook het uitgangspunt van de vestiging in Gent, die in oktober opende. De zaak aan de Groentemarkt heeft zestig zitplaatsen binnen verdeeld over twee verdiepingen en nog eens 35 op het terras.

Frites Atelier Gent

Frites Atelier in Gent

Over Frites Atelier

Het idee van Frites Atelier komt oorspronkelijk uit de hoed van een Nederlandse investeerder, die liever op de achtergrond wil blijven. Hij vroeg Sergio Herman het luxe frietconcept op te zetten. Dat deed hij in 2015, samen met mede-eigenaren Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. Naast Brussel is de frietzaak te vinden in Den Haag, Utrecht, Arnhem Antwerpen en Gent. Ondanks verwoede pogingen is het nog niet gelukt een vestiging in Amsterdam te openen.

Reageer op dit artikel