nieuws

Franchisenemers in de clinch met Domino’s

Bedrijfsvoering 870

Ruim honderd franchisenemers van Domino’s protesteren tegen de uitbreidingsplannen van de pizzaketen. De ondernemers zijn bang de dupe te worden van de maatregelen en stapten naar de rechter.

Franchisenemers in de clinch met Domino’s

Dat melden RTL Z en Retailnews. Domino’s wil het aantal vestigingen in Nederland uitbreiden. Om ruimte te creëren voor nieuwe vestigingen, wilde het bedrijf het verzorgingsgebied van bestaande vestigingen verkleinen. Dat zou moeten gebeuren als de contracten werden verlengd. Daar kwamen 108 franchisenemers tegen in het verweer. Ze stapten naar de rechter, die ze in het gelijk stelde.

Volgens Domino’s zijn er voldoende franchisenemers die geen bezwaar maken tegen het verkleinen van de verzorgingsgebieden, waardoor er genoeg ruimte is om toch te groeien. Domino’s beraadt zich op vervolgstappen.

Ruimere openingstijden

Daarnaast wil Domino’s zich meer focussen op de lunch. Daarom zouden franchisenemers hun zaak doordeweeks al om 11.30 uur moeten openen in plaats van 16.00 uur, en in het weekend om 13.00 uur. Franchisenemers zijn bang dat de lunch niet genoeg oplevert om de kosten te kunnen dekken. Domino’s is over dit punt nog in gesprek met de ondernemers.

Lunch toegenomen

Domino’s meldde deze week dat het aantal lunchbestellingen in de afgelopen vijf jaar met 300 procent is gegroeid. De komende maanden wil de keten nog eens dertig vestigingen openen die ook lunch gaan draaien. Volgens Misja Vroom, ceo van Domino’s Benelux, wordt het laten bezorgen van de lunch in Nederland over een tijdje net zo normaal als het laten bezorgen van avondeten.

Domino’s Pizza is sinds 1989 in Nederland en heeft momenteel 270 restaurants, die allemaal worden gerund door franchisenemers.

Reageer op dit artikel