nieuws

Eten enZo sluit zich aan bij Eetwinkel

Bedrijfsvoering 3745

Theo en Miriam Reijers van Eten enZo in Druten hebben zich aangesloten bij Eetwinkel. De ondernemers verkopen naast verse friet en huisgemaakte snacks ook producten die je niet in een cafetaria zou verwachten. 

Eten enZo sluit zich aan bij Eetwinkel

Eetwinkel enZo is een zaak van 200 vierkante meter met in totaal 45 zitplaatsen en 10 medewerkers. Het nieuwe interieur wordt deze maand nog afgerond. De buitenkant wordt ook aangepakt, dat moet in maart zijn afgerond.

Nieuwe uitstraling

De ondernemers zitten met hun zaak net buiten het centrum, tegen een industrieterrein aan. Samen met Peter van Benthem, die de interieurs van Eetwinkel ontwerpt, hebben de ondernemers een plan gemaakt voor een nieuwe uitstraling van de buitenkant.  ‘Dat wordt stevig aangepakt’, zegt Miriam Reijers. ‘Dat is altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest.’ Er komen onder meer nieuwe stoelen, een loungebank en pergolas.

Reijers: ‘Dit is een b-locatie. De omgeving is misschien niet zo mooi, maar wij moeten ervoor zorgen dat we eruit springen, zo adviseerde hij. Juist op een industrieterrein vind je soms de leukste verrassingen.’

Keuze voor Eetwinkel

Miriam en Theo Reijers zitten al ruim dertig jaar in het vak en zeggen door de jaren heen door verschillende formules te zijn benaderd. ‘We hebben 30 jaar lang ‘nee’ gezegd. We zijn eigenwijs. Het vrijblijvende karakter van Eetwinkel sprak ons daarom aan. Het zijn allemaal ondernemers die weten wat ze doen, maar zoeken naar extra inspiratie. We kunnen met elkaar sparren en van elkaar leren.’

De ondernemers willen zich focussen op service en kwaliteit. ‘Dat zette ons aan het denken over ontzorging op het gebied van marketing en inspiratie. Zo kwamen we in contact met Eetwinkel en we zagen snel veel overeenkomsten, niet alleen in waar wij naar op zoek waren, maar ook in onze stijl en uitstraling.’

Eetwinkel enZo biedt een grote diversiteit aan producten. In de keuken worden niet alleen friet, snacks en de in Maas & Waal ‘wereldberoemde’ Harrie vd AA-schnitzel gebakken, ook een veelvoud aan verse burgers, huisgemaakte kroketten, eigen gesneden biologische friet en glutenvrije en vegetarische producten kun je bij Eetwinkel enZo terecht.

Eetwinkel wil de cafetaria herpositioneren

Eetwinkel wil de cafetaria herpositioneren

Sushi

Theo en Miriam maken zelfs een unieke combinatie van verschillende keukens in hun zaak met de verkoop van sushi. Ieder weekend bereiden zij verse sushi, zoals nigiri’s, maki`s en een ruime keuze aan inside outs.

Het idee om sushi te verkopen, kwam voort uit liefhebberij en marktonderzoek. ‘We worden zelf blij van sushi, en hier in de omgeving is het niet te krijgen. We hebben vervolgens een jaar onderzoek gedaan om te bepalen hoe we dat moesten aanpakken. We hebben onder meer een masterclass gevolgd. Als je de keuken goed inricht, is het te doen.

Eetwinkel enZo verkoopt alleen sushi op vrijdag, zaterdag en zondag. ‘Mensen uit de omgeving komen dan bewust naar ons toe. We doen het niet doordeweeks, daar is de omgeving te klein voor. En 75 procent wordt vooraf besteld. We maken het nooit langer dan een uur van tevoren.’

Regiofunctie

Ook warme oosterse gerechten staan op de kaart. Door deze verschillende keukens en keuze creëren de ondernemers een brede regiofunctie. Naast dit assortiment verzorgt Eetwinkel enZo ook
koude en warme buffetten, salades, broodjes, bittergarnituren, warme en koude hapjes. Zelfs een complete barbecue met aankleding behoort tot de mogelijkheden.

Geschiedenis

Theo Reijers begon op zijn vijftiende in de cafetaria van zijn nicht in Rhenen en hij werkte bij snackbar Zuid van Jos de Waal in Druten. In 1992 opende hij zijn eigen zaak, grand-cafetaria De Heuve in Beuningen. Dat deed hij samen met Miriam, die op haar veertiende begon met werken in Partycentrum de Tweestroom van haar ouders in Druten. Theo was daar bedrijfsleider.

In 2011 opende ze Cafetaria Frites&Zo!. Twee jaar later werd de zaak uitgebreid met Sushi&Zo!. In 2015 veranderde de naam in Eten enZo.

Eetwinkel is een conceptformule van horecagroothandel Chefs Culinar in Nijmegen.

Reageer op dit artikel