nieuws

Cafetaria Litjes viert carnaval én 35-jarig bestaan: ‘Altijd de beste snacks’

Bedrijfsvoering 705

Carnaval staat voor de deur en veel cafetaria’s maken zich op voor drukke dagen. Het team van Cafetaria Litjes in ‘s-Heerenberg zal extra moeten knallen, want ze vieren ook dat de zaak 35 jaar bestaat.

Cafetaria Litjes viert carnaval én 35-jarig bestaan: ‘Altijd de beste snacks’

Cafetaria Litjes wordt sinds zeven jaar gerund door Nancy en haar man Jurgen Egberts. Nancy staat al sinds 1987 in de zaak die haar vader en moeder op 28 februari 1984 opende. Dat was een hele happening in ‘s-Heerenberg; de politie moest eraan te pas komen om het massaal toegestroomde publiek in goede banen te leiden.

Altijd A-merken

De eigenaren hebben altijd vastgehouden aan de kernwaarden van Cafetaria Litjes, zegt Nancy Egberts. ‘Kwaliteit staat altijd bovenaan, daar zijn mijn vader en moeder mee begonnen. We gaan voor de beste snacks, altijd A-merken. Het gaat niet om goedkoop inkopen. We maken onze sauzen zelf en verschonen iedere dag de frituur. Zo bouwen we altijd aan onze toekomst.’

Verbouwing

De cafetaria is 2,5 jaar geleden grondig verbouwd en heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Er is een ijshoek met een aparte ingang, een broodjeshoek met een aparte balie waar verse broodjes en salades worden gemaakt. Het tegelwerk is vernieuwd en er zijn schermen van De Digitale opgehangen. Het aantal zitplaatsen is ook flink uitgebreid; binnen is er plek voor 45 gasten en in de zomer staat er een terras met 60 stoelen. Recent heeft de zaak een nieuw plafond gekregen. ‘Met lichtplaten, wat een mooi effect geeft’, zegt Egberts.

52 dozen friet

Het jubileum wordt gevierd met een springkussen, entertainment van ‘de Swingende Kok’ en iemand die ballonfiguren maakt. De friet en snacks gaan over de toonbank voor 35 cent. De eigenaren hopen op grote drukte, net als vijf jaar geleden. ‘Toen hadden we ook zo’n actie. In vier uurtjes tijd hebben we 52 dozen friet weggebakken, met de nodige snacks erbij.’

Het terras staat ondanks het mooie weer niet uitgestald. ‘Er staan nu bierbanken voor de deur, voor carnaval. Dat is heel groot hier’, aldus Egberts. ‘Het hele dorp viert feest. We zijn dan van 11.00 tot middernacht geopend.’

Reageer op dit artikel