nieuws

Lamb Weston verhuist hoofdkantoor en investeert in technologie

Bedrijfsvoering 355

Lamb Weston/Meijer verhuist dit jaar het hoofdkantoor van het Zeeuwse Kruiningen naar Breda. Daarnaast komt er een technologiecentrum in Bergen op Zoom.

Lamb Weston verhuist hoofdkantoor en investeert in technologie

De fabrikant richt dit jaar drie kantoorcentra in op verschillende locaties in West-Brabant en Zeeland. Het hoofdkantoor komt op een nieuwe locatie in Breda. Operations & Service gaat naar Kruiningen. Daarnaast investeert het bedrijf in een Technology Center in Bergen op Zoom.

Talenten aantrekken

Lamb Weston/Meijer is een sterk groeiende onderneming. Om deze groei de komende jaren mogelijk te blijven maken, is het volgens de fabrikant belangrijk voldoende talent aan te kunnen trekken en te behouden. Daarnaast zijn de huidige kantoorruimtes in Kruiningen en Breda te beperkt. Door verschillende activiteiten op diverse locaties te concentreren, denkt Lamb Weston/Meijer beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt en daarmee de internationale positie te verstevigen.

Sneller innoveren

Door de geplande investering in een Technology Center waar producten en processen ontwikkeld en getest kunnen worden, wil de fabrikant de innovatiekracht versnellen. Daarbij gaat het onder meer om het testen van (nieuwe) aardappelrassen en verduurzaming op basis van technologie.

Speciale bezorgverpakking voor friet gelanceerd

Speciale bezorgverpakking voor friet gelanceerd

Groei na stagnatie

Na jaren van stagnatie groeien de afzetmarkten in de VS en in Noordwest-Europa weer. Dat heeft te maken met de aantrekkende economie en het feit dat mensen vaker uit eten gaan. De economie trekt aan. In andere delen van de wereld groeit de afzet relatief harder, zoals in Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. De consumptie van aardappelproducten ligt in die landen tien tot twintig keer lager dan in westerse landen. Daar worden rijst, mais en cassave langzaam vervangen door aardappelproducten’, zo meldt de fabrikant.

Over Lamb Weston/Meijer

Lamb Weston/Meijer verkoopt diepvries-aardappelproducten in meer dan honderd landen over de hele wereld. Het bedrijf beschikt over zes fabrieken in Europa: vier in Nederland, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Oostenrijk. Daarnaast exploiteert Lamb Weston/Meijer de eerste fabriek voor friet in Rusland in een joint venture met de Russische Belaya Dacha Group. Lamb Weston/ Meijer biedt werk aan 1400 mensen.

Lamb Weston/Meijer ontstond in 1994 doordat het Amerikaanse Lamb Weston en de firma Meijer uit Nederland werden samengevoegd.

Reageer op dit artikel