nieuws

Kwalitaria Nieuwveld brengt ouderen in extase met friet en kroketten

Bedrijfsvoering 1136

Kwalitaria Nieuwveld brengt ouderen in extase met friet en kroketten
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Patrick Nieuwveld van Kwalitaria Nieuwveld heeft bewoners van een zorglocatie een unieke middag bezorgd. De ouderen hebben dankzij de cafetariahouder intens genoten van friet, kroketten, muziek en dans.

De eigenaar van Kwalitaria Nieuwveld in Hoogvliet is één van de ondernemers die is aangehaakt bij de ouderenestafette, een initiatief van Bram Ladage. Daarbij verzorgen Rotterdamse ondernemers om de beurt een leuke middag bij een zorglocatie, die ze zelf in mogen vullen.

Friet met stoofvlees

Patrick Nieuwveld was op dinsdag 22 januari aan de beurt bij Hooge-Werf in Poortugaal, een locatie van Argos Zorggroep. Natuurlijk bracht hij producten waar hij bekend om staat: friet met stoofvlees en kroketten. Nieuwveld had ook een dj ingehuurd die muziek draaide uit grootmoeders tijd.

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Placemats

‘Het was zó leuk, die mensen hebben echt genoten’, zegt Nieuwveld. ‘Ze hadden mooie placemats gemaakt met daarop de Rotterdamse ondernemers en de zorglocaties die tot nu toe mee hebben gedaan met de estafette, met ons logo in het midden.

80 kroketten

Medewerker Danny was om 16.00 uur aanwezig met 80 patat met stoofvlees en 80 kroketten die in een puntzak werden geserveerd. ‘In warmhoudtassen vervoerd’, zegt Nieuwveld. ‘En natuurlijk zijn de eerste gebakken frietjes dan niet allemaal knapperig meer, maar daar malen die mensen niet om. Een vriendin van ons die bij de zorglocatie werkt, vertelde dat bewoners wel vaker friet en kroketten noemen als ze gevraagd wordt wat ze graag zouden willen. De kok daar wil het met alle liefde maken, maar hij heeft maar een kleine friteuse.’

Ook de muziek sloeg aan. ‘Mensen zongen alle liedjes mee, heel aandoenlijk om te zien. Ook demente ouderen kenden de liedjes nog.’ Er werd zelfs gedanst. ‘De polonaise, sommigen met rollators. Ik heb zelf ook nog gedanst.’

Stokje overgedragen

De eigenaar van bakkerij Koekela in Rotterdam (die nu aan de beurt is om een ouderendag te verzorgen) en mensen van volgende zorglocatie waren aanwezig om het estafettestokje over te nemen. Het ‘stokje’ is een wandelstok met stickers van alle zorglocaties en ondernemers.

‘Dit is door Bram’s Ladage ontstaan, maar wij als cafetaria’s kunnen hiermee verdergaan in heel Nederland’, zegt Nieuwveld. ‘Je doet iets unieks, voor een goed doel.’

Initiatief van Bram Ladage

Bram Ladage heeft vorig jaar op 5 oktober, Nationale Ouderendag, gratis patat uitgedeeld aan de bewoners van Laurens woonzorglocatie Stadszicht in Rotterdam. Naast het blij maken van de ouderen gaf Bram Ladage met deze actie het startschot voor een goedgeefse estafette. Rotterdamse horecaondernemers werden opgeroepen om iedere maand het stokje door te geven aan een collega-ondernemer en ouderen op een ludieke manier te verrassen. De estafette wordt gecoördineerd door Bram Ladage, maar ondernemers mogen hun evenement voor ouderen zelf invullen.

Ondernemers die ook deel willen nemen aan de estafette, kunnen contact opnemen met Bram Ladage via marketing@ladage.nl.

Fotoreportage

Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Reageer op dit artikel