nieuws

Grand Cafetaria Cozijn is nu Family Cozijn

Bedrijfsvoering 496

Brian Lee en Xiao Wei hebben hun cafetaria in Oude Wetering verbouwd en heropend als Family Cozijn. Het ondernemersstel had de cafetaria die in het pand zat overgenomen en nu omgebouwd tot een moderne zaak.

Grand Cafetaria Cozijn is nu Family Cozijn

‘Wij zijn opgegroeid in de horeca,’ zeggen Brian en Xiao Wei, de eigenaren van de nieuwe Family Cozijn. ‘En we hebben nog steeds veel plezier en passie voor het vak.’ Maar de ondernemers hadden behoefte aan een verandering. De sfeer die Family-restaurants uitademden bleek de doorslaggevende factor. ‘Het is lekker ongedwongen en gezellig. Net als bij jou thuis.’

Brian en Xiao Wei plaatsen nieuwe gerechten op de kaart, maar behouden ook hun lokale lekkernijen. Hun specialiteit: ‘Onze hete kip komt uit eigen keuken en is zeer geliefd.’

Cafetaria sinds 1961

De ondernemers hadden de zaak zo’n twee jaar geleden overgenomen van Tinus en Annie Cozijn, die jarenlang aan het roer stonden van Grand Cafetaria Cozijn. De geschiedenis van de cafetaria gaat terug tot 1961. Tinus en Annie Cozijn startten in dat jaar snackbar WigWam, in een klein houten gebouw.

Spoedige overgang

De omslag van Grand Cafetaria Cozijn naar Family Cozijn stond al lange tijd op de agenda van de nieuwe eigenaren. Toen eenmaal de verbouwing in gang werd gezet, verliep de overgang spoedig. Xiao Wei en Brian benoemen veel steun te hebben gehad aan het formulehuis achter Family. ‘Tijdens onze kennismaking en de totale bespreking hebben wij altijd het gevoel gehad echt samen te gaan werken,’ stelt Brian. ‘FHC vinden wij heel persoonlijk.’

Family-Oude-Wetering-1

Fris geheel

Brian en Xiao Wei hebben van de cafetaria naar eigen zeggen weer ‘een fris geheel’ gemaakt. Family Cozijn richt zich op de lunch, het diner en, in het bijzonder in de zomer, de ijsverkoop door talloze toppings aan te bieden, zoals minimarshmallows, chocoladekrullen of stroopwafels.

Reageer op dit artikel