nieuws

Foodmaster De Viersprong maakt Hollandse kost voor alleenstaanden

Bedrijfsvoering 888

Foodmaster De Viersprong in Nieuw-Amsterdam gaat vanaf maandag 4 februari typisch Hollandse gerechten bereiden. Met dit initiatief richt de cafetaria zich voornamelijk op alleenstaanden.

Foodmaster De Viersprong maakt Hollandse kost voor alleenstaanden

Stamppot, rookworst, gehaktbal; de oude kost komt weer even terug bij Foodmaster De Viersprong in Nieuw-Amsterdam. Eigenaar Carin de Jagt komt hiermee tegemoet aan een behoefte in de buurt. ‘Ik ben op het idee gekomen, omdat er veel alleenstaande mensen om ons heen wonen en veel van deze mensen het erg druk hebben.’

Lekkerder dan de supermarkt

‘Toen een oude oom er alleen voor kwam te staan, haalden zijn dochters bij ons eigengemaakte stamppot. Deze vond hij veel lekkerder dan de kant-en-klare maaltijden bij de supermarkt.’ Daarop wilde ze meer mensen helpen om eenvoudig iets bekends en lekkers te eten.

De Jagt start daarom met haar concept ‘Eet’n wat de pot schaft’. De naam is niet toevallig gekozen. ‘Eet’n wat de pot schaft is een echt Drentse uitdrukking. Dit vond ik leuk om er als kop boven te zetten.’

Ervaring met Tafeltje Dekje

Het concept is voor De Jagt eenvoudig om op te zetten. ‘Omdat ik een poosje bij een grote cateraar heb gewerkt waar ze Tafeltje Dekje verzorgden, was het plan al gauw klaar.’ De ondernemer verwacht dat met name de puur Hollandse kost het goed gaat doen, zoals de stamppot en de gekookte aardappelen met verse groenten.

Eet’n wat de pot schaft loopt van 4 februari tot en met 3 maart 2019 bij Foodmaster De Viersprong.

Reageer op dit artikel