nieuws

Domino’s breekt record op drukste dag van het jaar

Bedrijfsvoering 729

Domino’s Pizza heeft op 1 januari 2019 een recordaantal pizza’s bezorgd. Traditiegetrouw is het op 1 januari één van de drukste dagen van het jaar. Maar nog nooit eerder zijn er zoveel bestellingen op één dag gedaan, zo meldt de pizzaketen.

Domino’s breekt record op drukste dag van het jaar

In de 269 Nederlandse winkels van Domino’s Pizza zijn ruim 50.000 bestellingen gedaan, waarbij er volgens de laatste cijfers circa 80.000 pizza’s zijn besteld. In totaal reden er 3000 bezorgers. Ieder jaar is 1 januari één van de drukste dagen van het jaar voor Nederlandse maaltijdbezorgers,

Bijzonder pizza’s

Er komen steeds meer bijzondere pizza’s bij, die volgens de pizzaketen aansluiten bij de wensen van de consument. Zo introduceerde het bedrijf in 2018 bijvoorbeeld drie vegan pizza’s. Overigens haalde de vegan pizza’s niet de top vijf van gisteren, maar werd in 2018 volgens Domino’s wel veel besteld.

Domino's Pizza 1 januari 2019

De top van bestelde pizza’s op nieuwsjaarsdag bestaat vooral uit echte klassiekers:

1. Perfect Peperoni
2. Margaritha
3. Shoarma
4. Chicken Kebab
5. Hawaii

260 vestigingen

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 260 vestigingen. Domino’s claimt het grootste en meest geavanceerde delivery systeem te hebben, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 20 miljoen verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s kunnen bezorgen.

Master franchisenemer

Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Reageer op dit artikel