nieuws

Croquetten Boutique groeit; ondernemers zoeken productiekeuken

Bedrijfsvoering 671

Croquetten Boutique groeit; ondernemers zoeken productiekeuken
Brian Steevens bezig met mise en place bij Croquetten Boutique. Foto: Herbert Wiggerman.

Désirée Stroes en Brian Steevens van Croquetten Boutique gaan de productie voor een deel verplaatsen naar een aparte productiekeuken. De vraag naar de huisgemaakte kroketten vanuit de horeca blijft namelijk toenemen.

Croquetten Boutique in de Utrechtse binnenstad levert sinds mei 2018 ook aan de horeca, en de aanvragen blijven binnenkomen. ‘Daarom gaan we de productie voor de horeca weghalen uit de zaak’, zegt mede-eigenaar Brian Steevens. ‘Het wordt anders te veel, deze ruimte is daar niet op ingericht.’

De ondernemers willen in de regio een productiekeuken openen. ‘We zijn hard op zoek naar een geschikte ruimte en hebben al een aantal locaties bekeken. We hopen ergens in april te starten met de verbouwing.’

Croquette Boutique

Foto: Herbert Wiggerman

Kroketten naar Limburg

Op dit moment nemen bijna twintig horecazaken de zelfgemaakte snacks af, zowel in Utrecht als daarbuiten. De kroketten en bitterballen gaan onder meer naar Houten, ‘s-Hertogenbosch en zelfs het Limburgse Panningen. Binnenkort komen daar restaurants in Almere en Rotterdam bij.

Opmerkelijk

Dat de vraag toeneemt, is opmerkelijk. De ondernemers zijn zelf namelijk nog niet actief op zoek naar afnemers in de horeca. ‘We doen geen acquisitie’, zegt Désirée Stroes. ‘Dat willen we heel graag, maar hebben daar op dit moment de ruimte niet voor. Als de productiekeuken loopt, gaan we dat wel doen.’

Croquetten Boutique levert nu ook aan de horeca

Croquetten Boutique levert nu ook aan de horeca

Exclusieve kroketten

Een deel van de productie – onder meer de kleinere hoeveelheden, de sauzen en toppings – blijft in de zaak. Bovendien worden niet alle kroketten op de kaart ook voor de horeca geproduceerd. Andersom maakt Croquetten Boutique producten voor de horeca die niet in de zaak te krijgen zijn, waaronder een kaaskroket.

Regelmatig nieuwe smaken

Gasten hebben bij Croquetten Boutique keuze uit acht verschillende kroketten. De draadjesvlees- en garnalenkroket staan vast op de kaart. Daarnaast is er iedere maand een speciale kroket en de overige smaken wisselen om de drie maanden.

Désirée Stroes en Brian Steevens openden Croquetten Boutique in november 2017. Lees binnenkort meer over dit bijzondere concept in Snackkoerier en op Snackkoerier.nl.

Reageer op dit artikel