nieuws

Bezorginnovatie en duurzaam snackbakje winnen Horecava Innovation Award

Bedrijfsvoering 498

Deliverect en Natureko hebben een Horecava Innovation Award gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens de opening van de Horecava 2019. Zij ontwikkelden respectievelijk een systeem voor verschillende bezorgdiensten en snackbakjes van suikerriet.

Bezorginnovatie en duurzaam snackbakje winnen Horecava Innovation Award

De jury selecteerde in vier categorieën zestien producten en diensten uit 189 inzendingen die zich hadden ingeschreven voor de Horecava Innovation Award 2019. Hieruit werden de winnaars geselecteerd. Deliverect werd niet alleen winnaar in de categorie Digital, Apps & Social Media maar mocht ook de overall prijs in ontvangst nemen.

Deliverect maakt een einde aan de wildgroei van bonnenprinters en monitors van diverse bezorgdiensten zoals Deliveroo, Thuisbezorgd en Foodora in horecakeukens. Door koppeling worden de bezorgsystemen geïntegreerd in één POS (point of sale), in plaats van iedere bezorgdienst die een eigen bonnenprinter en/of scherm heeft staan. De jury verwacht dat dit kan zorgen voor minder verkeerde bestellingen en meer efficiëntie in de keuken. Het systeem ordent alle printbonnen en online-bestellingen.

Winnaar Concepts, Interior & Design

Bij Concepts, Interior & Design won het assortiment suikerriet snackbakjes van Natureko. Deze snackbakjes zijn 100 procent composteerbaar, en daarmee geschikt voor de agf-afvalstroom. Waar ze ook terechtkomen, ze zullen volledig afbreken. Het formaat is afgestemd op gebruik in de cafetaria en past in vrijwel iedere bakwand-dispenser. De bruine kleur past binnen de huidige eko-trend. De bakjes hebben een natuurlijke, ambachtelijke uitstraling. Het ruwe oppervlak geeft goede grip. Voor de productie zijn bio-based grondstoffen gebruikt, die in de natuur weer aangroeien. Deze suikerriet snackbakjes zorgen voor vermindering van het afvalprobleem.

Innovation Awards

Winnaar Equipment & Services

De winnaar in de categorie Equipment & Services is de Top-Dry glazenwasmachine van Hobart.  Deze machine zet vochtige lucht op een innovatieve manier om in hete droge lucht. Hierdoor komen de glazen niet alleen poleervrij, maar ook kurkdroog uit de glazenwasmachine. Vooral dat laatste is innovatief. De machine maakt ook een einde aan de vervelende warme damp die ontsnapt bij het openen van de machine.Innovation Award

Winnaar Food & Beverage

De winnaar in de categorie Food & Beverage is de Amster-Damhertrookworst, een ambachtelijk geproduceerde rookworst met vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleiding-duinen. Damhertenvlees wordt door Pieter van Meel aangeboden in verschillende toepassingen. De rookworst is een herkenbaar product met een zeer goede smaak. Daarnaast wordt het vlees ook verwerkt in producten die aangeboden worden bij de Voedselbank. Het feit dat deze rookworst ook halal is, maakt hem voor een bredere doelgroep bereikbaar. Horecava Innovation Award 2019

 

Karel de Vos Duurzaamheid Award

De Karel de Vos Duurzaamheid Award, de prijs voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie, werd uitgereikt aan De Groene Ster. Anja de Rijk ( horecaondernemer) en Floortje Dessing ( duurzame ondernemer) zijn de medeoprichters van stichting de Groene Ster Nederland. Het recept voor het – omdenken in de horeca. Groene Ster Nederland wil alle duurzame horecaondernemers inspireren en belonen met een Groente Ster. Hiervoor is een beoordelingssysteem in het leven geroepen die alle facetten van de bedrijfsvoering beoordeelt op het gebied van duurzaamheid.

 

Reageer op dit artikel