nieuws

Restaria opent twee nieuwe locaties op de valreep van 2018

Bedrijfsvoering 789

Restaria heeft nog net voor de feestdagen twee cafetaria’s aan het ledenbestand toegevoegd. In Oisterwijk gaat het om Restaria Pannenschuur en in Someren-Eind is sinds vorige week Restaria Perwillie te vinden.

Restaria opent twee nieuwe locaties op de valreep van 2018
Restaria Pannenschuur

Restaria Pannenschuur wordt gerund door Hans van den Meerendonk en zijn zonen Dennis en Patrick. Het is een zaak met een verkoopruimte van 250 vierkante meter, met 44 zitplaatsen in het restaurantgedeelte en 15 in de cafetaria. Ze hebben 12 medewerkers in dienst.

Vlot ingestapt

De cafetaria bestaat al 25 jaar in Oisterwijk, en heeft per toeval altijd de naam Restaria Pannenschuur gedragen. Van den Meerendonk is altijd zelfstandig geweest. ‘Maar toen kwam Bidfood met een formule, en dat sprak ons aan. Ze waren al onze leverancier, dus we konden vrij vlot instappen.’

Restaria Pannenschuur

Hectische verbouwing

De zaak is wel flink verbouwd, zegt Van den Meerendonk. ‘Dat was vrij hectisch, maar we hebben er iets heel moois voor teruggekregen.’ Het interieur is verzorgd door Stefan Jacobs van I&E Projects in samenwerking met Double Vision Interieurprojecten. Zij verzorgen samen de meeste interieurs voor Restaria.

De vitrine en de bakwand zijn gebleven, en er komen nog vier digitale schermen te hangen van De Digitale. Het assortiment zal grotendeels hetzelfde blijven. Nieuw is het driegangenmenu van de formule.

Hans van den Meerendonk heeft inmiddels 40 jaar ervaring in de cafetariabranche, en draagt de zaak langzaam maar zeker over aan zijn zoons Patrick (32) en Dennis (35).

Restaria Perwillie

Ook ondernemer Perwillie Tielen is recent ook overgestapt op de formule van Bidfood. In januari vindt naar verwachting de officiële opening plaats van Restaria Perwillie in Someren-Eind. Tielen heeft in dit pand meer dan 28 jaar Cafetaria Perwillie gerund. De zaak is bij elkaar 150 vierkante meter groot en er zijn binnen 44 zitplaatsen. De ondernemer heeft 15 mensen in dienst.

Ook Tielen is hiervoor nooit aangesloten geweest bij een formule, maar zag de stijl van Restaria in Helden en was verkocht. Bidfood was al zijn leverancier.

Restaria Perwillie

Geen vitrine meer

Tielen heeft er juist voor gekozen om de vitrine weg te doen. ‘Ik heb die vitrine 28 jaar lang ’s ochtends ingeruimd en ’s avonds uitgeruimd. Ik was er wel klaar mee. Het had ook geen effect meer; mensen bestelden toch wel hetzelfde.’

Nu promoot hij zijn assortiment op schermen van De Digitale. ‘Dan zien mensen wat beweging, er gebeurt iets. Ik kan ’s middags de broodjes laten zien en ’s avond de hamburgers en schotels. Dat wekt meer honger op dan een ongebakken frikandel.’

Verder heeft Tiel onder meer nieuwe meubels aangeschaft. De verbouwing heeft Tielen zelf gedaan, met hulp uit zijn eigen omgeving. Naast de cafetaria runt hij sinds mei een grand café.

Restaria Perwillie

Zeventien locaties

De teller voor Restaria staat nu op zeventien locaties. In 2018 heeft de formule van Bidfood vestigingen geopend. Eerder zei formulemanager Hans van Ballegooijen dat er ruimte moet zijn voor vijftig tot tachtig Restaria’s in Nederland. ‘Maar als het er 38 zijn, is het ook goed.’

Restaria is ook aanwezig op de Horecava, van 7 tot en met 10 januari in de RAI Amsterdam. In hal 7, standnummer 07.324.

Reageer op dit artikel