nieuws

Poolse ondernemer haalt Patat & More naar Nederland

Bedrijfsvoering 870

De Poolse ondernemer Kris Florek heeft zijn concept Patat & More naar Nederland gehaald. De eerste vestiging is inmiddels open in Zoetermeer.

Poolse ondernemer haalt Patat & More naar Nederland
Kris Florek (links) René Pomes.

Patat & More is te vinden aan de Eerste Stationsstraat in Zoetermeer. De kleine zaak heeft acht zitplaatsen en op den duur kunnen gasten ook buiten zitten. De dagelijkse leiding komt in handen van René Pomes, voorheen werkzaam bij Ivo Snacks in Zoetermeer. De winkel wordt op 21 december officieel geopend.

Friettoppings en huisgemaakte snacks

Op de kaart staat verse friet met verschillende toppings, zoals pulled pork, stoofvlees, hete kip, vegetarische kaasdip en Poolse bigos. Dat is een halfzoete zuurkool met tomatensaus en stoofvlees. Deze worden geserveerd in oranje kartonnen bakjes of puntzakken. Daarnaast voert Patat & More een klein assortiment huisgemaakte snacks. Het vlees wordt geleverd door scharrelslagerij Meat & Daily’s, die naast de Zoetermeerse zaak is gevestigd.

Frietje bigos (Poolse zuurkool met tomatensaus en stoofvlees)

Naast de winkel heeft Patat & More een oranje foodtruck. Deze is voor het eerst te zien op Magisch Zoetermeer, van 27 tot en met 30 december.

Patat & More in Polen

Patat & More is een initiatief van Kris Florek (37), die op jonge leeftijd vanuit Polen naar Nederland kwam. In 2013 kreeg hij het idee om Nederlandse friet in zijn vaderland te verkopen. Florek: ‘Dat is uitgegroeid tot een succes, vooral dankzij het Hollandse aspect. Zo gebruiken wij voor onze patat echte Hollandse aardappels en serveren pindasaus, wat ze in Polen helemaal niet kenden.’

Uitbreiding

Na een aantal succesvolle jaren in Polen heeft Florek, die in Nederland woont, besloten om Patat & More naar Nederland over te brengen. De bedoeling is om het concept ook uit te rollen in andere steden.

 

Reageer op dit artikel