nieuws

Kwalitaria Nieuwveld pakt stokje over in ouderenestafette

Bedrijfsvoering 1733

Patrick Nieuwveld van Kwalitaria Nieuwveld in Hoogvliet zet binnenkort ouderen in de regio in het zonnetje met zijn lekkernijen. De ondernemer geeft daarmee gehoor aan een oproep van de Rotterdamse patatkoning Bram Ladage.

Kwalitaria Nieuwveld pakt stokje over in ouderenestafette
Patrick en Linda Nieuwveld van Kwalitaria Nieuwveld in Hoogvliet.

Kwalitaria Nieuwveld is de derde die het stokje overneemt in de estafette die Bram Ladage heeft ingezet. ‘Ik vond het een ontzettend leuk idee om ouderen hier in de omgeving te verwennen’, zegt Patrick Nieuwveld. ‘We gaan 22 januari friet met stoofvlees, kroketten en bitterballen serveren aan ouderen bij Hooge-Werf in Portugaal, een locatie van Argos Zorggroep. Ik heb een DJ ingehuurd die muziek gaat draaien van die generatie en ook alles een beetje aan elkaar gaat praten. In samenwerking met het zorghuis gaan we er een fantastische dag van maken.’

Initiatief van Bram Ladage

Bram Ladage heeft op 5 oktober, Nationale Ouderendag, gratis patat uitgedeeld aan de bewoners van Laurens woonzorglocatie Stadszicht in Rotterdam. Naast het blij maken van de ouderen gaf Bram Ladage met deze actie het startschot voor een goedgeefse estafette. Rotterdamse horecaondernemers werden opgeroepen om iedere maand het stokje door te geven aan een collega-ondernemer en ouderen op een ludieke manier te verrassen. De estafette wordt gecoördineerd door Bram Ladage, maar ondernemers mogen hun evenement voor ouderen zelf invullen.

Eerste twee ondernemers

Schmidt Zeevis en Het Vlaamsch Broodhuys waren de eerste twee die op de oproep van Bram Ladage reageerden. In november heeft Schmidt Zeevis ouderen bij Laurens Borgsate verwend met lekkernijen van vis, met live muziek van de Wannebiezz. De ouderen van Laurens Blijdorp zijn eerder deze maand getrakteerd met broodjes van Het Vlaamsch Broodhuys.

Na Kwalitaria Nieuwveld neemt bakkerij Koekela in Rotterdam het stokje over. Ondernemers die ook deel willen nemen aan de estafette, kunnen contact opnemen met Bram Ladage via marketing@ladage.nl.

Reageer op dit artikel