nieuws

Genomineerden eerste Foodservice Award bekend

Bedrijfsvoering 415

De genomineerden voor de verkiezing Foodservice Award 2019 zijn bekendgemaakt. Maar liefst 29 foodservicebedrijven maken kans op een prijs. McDonald’s en La Place hebben daarbij de beste papieren.

Genomineerden eerste Foodservice Award bekend
McDonald's is in meerdere categorieën genomineerd voor de Foodservice Award.

De Foodservice Award is een nieuw prijs die is gelanceerd door Q&A en de Horecava. Daarin beoordelen consumenten onder meer fastfoodbedrijven, lunchrooms, restaurants, cateringbedrijven supermarkten, hotels, tankstations en bezorgplatforms. La Place en McDonald’s maken de meeste kans een prijs in de wacht te slepen tijdens deze eerste editie. Deze bedrijven zijn namelijk in meerdere categorieën genomineerd.

Genomineerden Fastfood

In de categorie Fastfood zijn Febo, Kwalitaria, Domino’s, McDonald’s en KFC genomineerd. McDonald’s maakt ook kans op een prijs in de categorie Onderweg. La Place is genomineerd voor zowel Onderweg als Restaurant.

Prijs is het belangrijkst

In deze eerste editie hebben consumenten ruim 20.000 beoordelingen gegeven, zo meldt de organisatie. Daarbij gaat het onder andere over prijs, assortiment en service. Consumenten geven de bedrijven gemiddeld een ruime 7. De prijs vindt de consument het belangrijkste, zo blijkt uit de cijfers. Daarna kijken consumenten naar kwaliteit, winkelgemak en klantvriendelijkheid.

Categoriewinnaars en overall winnaar

De categoriewinnaars worden bekendgemaakt tijdens een gala-avond op 8 januari 2019 tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam. Genomineerden, sponsoren en andere belanghebbenden kunnen hierbij aanwezig zijn. De categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer krijgt uiteindelijk de Foodservice Award uitgereikt.

Genomineerden Foodservice Award 2019

Bezorgen
HelloFresh
Thuisbezorgd.nl

Catering
Leo op het werk!
VITAM

Fastfood
Domino’s
FEBO
KFC
Kwalitaria
McDonald’s

Hotels
Fletcher Hotels
Van der Valk

Koffie & lunchrooms
Intratuin
Yoghurt Barn

Onderweg
AH to go
La Place
McDonald’s

Restaurants
De Beren
Humphrey’s
La Cubanita
La Place
Loetje

Speciaalzaken
Gall & Gall
Keurslager

Supermarkten
Albert Heijn / AH.NL
Aldi
Dirk van den Broek
Jumbo Supermarkt / Jumbo.com
Lidl

Tankstations
Deli by Shell
Esso Tankstation
Total

Reageer op dit artikel