nieuws

Domino’s maakt rekening delen mogelijk met Tikkie

Bedrijfsvoering 333

Domino’s integreert Tikkie in het bestelproces van de pizzaketen. Zo wordt het volgens het bedrijf nog gemakkelijker om, na het plaatsen van een online bestelling, direct een betaalverzoek te versturen aan meerdere personen. 

Domino’s maakt rekening delen mogelijk met Tikkie

Tikkie is een app van ABN AMRO waarmee gebruikers betaalverzoekjes naar familie of vrienden kunnen sturen via WhatsApp. De betaling verloopt vervolgens via iDEAL en de eigen bank.  Volgens Domino’s is de betaalmogelijkheid met Tikkie ideaal voor mensen die regelmatig voor meerdere mensen bestellen, voor bijvoorbeeld een lunch voor collega’s of voor vrienden die gezamenlijk pizza bestellen.

Zo werkt Tikkie bij Domino’s

Het sturen van een Tikkie werkt heel gemakkelijk, zegt Domino’s. Zodra de online bestelling is geplaatst, verschijnt onder het orderbedrag het Tikkie-icoon. Wie hier op tikt, krijgt de met hoeveel personen de rekening gedeeld mag worden. Het verschuldigde bedrag per persoon en het doel wordt automatisch ingevuld. Vervolgens kan het Tikkie direct via Whatsapp met de juiste personen worden gedeeld.

Eén van de eerste

Domino’s zegt één van de eerste te zijn die het mogelijk maakt om direct na het plaatsen van een gezamenlijke bestelling de rekening te delen met anderen. ‘Offline zijn we het al gewend om bijvoorbeeld na een etentje een Tikkie te sturen’, zegt Marianne Kemps van Domino’s. ‘Steeds meer mensen bestellen ook gezamenlijk hun eten online.’ In het afgelopen jaar werden er bij Domino’s 20 miljoen pizza’s besteld. Dat is zo’n 25 procent meer als het in 2017. Het merendeel van deze online bestellingen werd direct via de website betaald.

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 260 vestigingen.

Reageer op dit artikel