nieuws

Burger King opent zestigste vestiging in Nederland

Bedrijfsvoering 519

Burger King heeft deze week het zestigste restaurant in Nederland geopend, in Spijkenisse. Ondertussen wordt in Goes gebouwd aan de eerste Zeeuwse vestiging. Master franchiser Laurens Meijer heeft voor 2019 minimaal 10 nieuwe restaurants op de planning staan.

Burger King opent zestigste vestiging in Nederland
© Twycer

Voor de keten was Spijkenisse als vestigingsplaats een logische keuze, omdat Burger King nog geen restaurant had in deze regio. Mike Scheffers, districtsmanager bij GR8 restaurants, is franchisenemer van dit restaurant.

Deze ontwikkelingen zijn in lijn met de ambitieuze expansieplannen van Laurens Meijer. ‘Wij zijn trots op de opening van Burger King in Spijkenisse en de start van de bouw in Goes’, zegt Hans Miete, managing director van Burger King Nederland. ‘Voor ons is het zeker een reden voor een feestje, maar veel tijd om hiervan te genieten is er niet. In 2019 gaan we minimaal 10 restaurants openen in Nederland en er is zeker nog ruimte voor verdere groei.’

Sneller groeien

Na 2019 zal het expansietempo zelfs een tandje worden opgeschroefd. ‘Met ons development team zijn we continu op zoek naar geschikte locaties om nieuwe Burger King- restaurants te vestigen, zowel in bestaande panden binnen steden, als nieuwbouwlocaties daarbuiten.’

Meijer zei begin dit jaar tegen Snackkoerier dat hij op termijn naar honderd tot tweehonderd vestigingen wil in Nederland. Alle nieuwe restaurants krijgen orderkiosken, zodat gasten zelf hun bestelling kunnen plaatsen.

Eerste Zeeuwse Burger King

Begin december werd in Goes de eerste paal geslagen voor de bouw van het eerste Zeeuwse Burger King-restaurant. Deze zal in april de deuren gaan openen. Bijzonder aan dit restaurant is dat dit het eerste is volgens het nieuwe ontwerp en wordt uitgerust met een dubbele Drive Thru. Verder zorgen 150 zonnepanelen voor een bijdrage aan de stroomvoorziening van zowel het restaurant als de auto-laadpalen voor de gasten.

Laurens Meijer

 

 

Reageer op dit artikel