nieuws

Wayback Burgers opent op 1 december bij station Breda

Bedrijfsvoering 2688

De eerste Europese vestiging van het Amerikaanse Wayback Burgers opent op 1 december in Breda. De zaak is straks te vinden op het stationsplein en wordt de flagshipstore voor de keten in Nederland.

Wayback Burgers opent op 1 december bij station Breda

Volgens masterfranchiser Stefan Boers is de locatie ideaal voor een flagshipstore en trainingslocatie. ‘Station Breda is een mooi modern pand in een mooie stad. Het heeft de allure die wij zoeken. Breda is heel erg in opkomst met veel inwoners en studenten. Een goede afzetmarkt voor ons.’ Wayback Burgers betrekt het pand pal naast Taco Bell. Aan de overkant van het plein zit een Subway.

Unieke zitgelegenheid

De vestiging is 350 vierkante met groot, heeft twee verdiepingen en twee terrassen. Binnen is plaats voor 110 gasten, buiten voor 70. ‘We hebben straks een terras voor de deur en een terras op het balkon. Dat is een unieke zitgelegenheid. Over de gehele breedte van het plein zijn balkons geplaatst waar je droog zit maar wel in de zon.’

Op zoek naar ondernemers

Boers wil in Nederland vier of vijf restaurants per jaar openen. De vestiging in Breda is in eigen beheer, de rest is op franchisebasis. ‘We zijn op zoek naar lokale ondernemers en er lopen al goede gesprekken. We geloven in lokale ondernemers die de kar trekken en een voorbeeld zijn in de gemeenschap, in plaats van een grote anonieme organisatie.’

Onderscheiden met diversiteit

Wayback Burgers wil zich onderscheiden van ketens als bijvoorbeeld Five Guys door een divers menu aan te bieden. ‘Naast verse burgers zijn dat vegetarische opties, vis, uiringen, aardappelchips en salades.’ Ook in het assortiment: Bacon Cheese Fries. De friet is van Lamb Weston, skin on. De milkshakes worden gemaakt met bolletjes ijs.

‘Daarnaast serveren wij aan tafel’, zegt Boers. ‘Op borden, niet ingepakt in doosjes. En onze prijzen zijn lager dan bij Five Guys. Voor een gemiddelde burger betaal je 7 euro. Bestel je er meer ingrediënten op of extra patties, zit je op 9 euro.’ Gasten hebben de keuze uit single, double en triple burgers en 25 ingrediënten.

Wayback Burgers

De Amerikaanse hamburgerketen Wayback Burgers werd in 1991 opgericht in Newark. Inmiddels zijn er 144 restaurants in de Verenigde Staten en ruim 450 in ontwikkeling wereldwijd. Sinds 2015 heeft Wayback buiten Amerika vestigingen geopend, als eerste in Argentinië en inmiddels ook in Brunei, Maleisië en Saoedi-Arabië.

Reageer op dit artikel