nieuws

Startende ondernemer opent Eetwinkel Favorites

Bedrijfsvoering 2116

Patrick Sprokkereef opent vrijdag 2 november de nieuwste Eetwinkel van het land: Eetwinkel Favorites in Dieren. Het is een eerste zaak voor de jonge ondernemer.

Startende ondernemer opent Eetwinkel Favorites

Sprokkereef heeft ruim vijftien jaar werkervaring bij cafetaria Meier in Huissen, waar hij alle kneepjes van het vak leerde. Toen Plaza Calluna in Dieren in de verkoop kwam te staan zag hij een mooie kans voor het starten van zijn eerste eigen cafetaria: Eetwinkel Favorites.

Mooie locatie en perfecte inventaris

‘Na jaren in de cafetaria in Huissen te hebben gewerkt, ben ik klaar om mijn eigen zaak op te zetten’, aldus Patrick. ‘Mijn oog viel op de cafetaria door de mooie locatie in het leuke dorp Dieren. Grote pluspunten zijn dat de inventaris nog in perfecte staat is en de zaak veel potentie heeft. De vorige eigenaar had zijn zaak erg goed op orde, dus met slechts wat kleine aanpassingen creëer ik een hele nieuwe, frisse uitstraling.’

Eigen snacks

Eetwinkel Favorites wordt een cafetaria met de gezellige uitstraling van een bistro waar mensen de gehele dag terechtkunnen voor een lunch, hapjes en menu’s. Ook bedenkt en maakt Sprokkereef zelf snacks, zoals ‘fawakarol’. ‘Dat is wat ik zoveel mogelijk wil doen: mijn eigen verse producten maken. Op termijn zal ik ook huisgemaakte spareribs en ambachtelijke gehaktballen aan mijn assortiment toevoegen.’

Huisstijl en sfeer van Eetwinkel

Sprokkereef was niet van plan zich aan te sluiten bij een formule, maar koos toch voor Eetwinkel. ‘Ik vind het belangrijk dat ik mijn eigen ding kan blijven doen en mijn vrijheid in het ondernemerschap kan behouden, terwijl ik ondersteuning krijg vanuit Eetwinkel. Met name de huisstijl en sfeer van Eetwinkel spreken me erg aan. Ik ben dan ook erg blij dat ik toch de keuze heb gemaakt me bij het concept aan te sluiten.’

Na een kleine verbouwing worden de deuren van de nieuwe cafetaria op 2 november om 16.00 uur geopend. De opening wordt gevierd met een week lang voordeel op gezinszakken friet en snacks.

Groei van Eetwinkel

In het afgelopen jaar heeft de formule een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels zijn er achttien aangesloten cafetaria’s en staat de opening van tenminste zes zaken de komende maanden op de planning. Eetwinkel richt zich op ondernemers met passie en een eigen visie. Het concept is gebaseerd op de kracht van eenheid en herkenning.

Reageer op dit artikel